Treceți la conținutul principal

ASJ intră în online


Ei sunt în primul an la jurnalism. Sunt dornici să afle cum se face meseria asta pentru că li s-a spus de multe ori că e una dintre cele mai frumoase. Ei sunt, după mine, cei mai frumoşi la suflet pentru că fac voluntar munca din asociaţia noastră, fără să se gândească dacă le apare numele undeva sau nu. Majoritatea asta aşteaptă, din păcate. Însă aceştia nu rămân cu noi, din fericire. Noi devenim o familie, dacă e să-mi citez un coleg tânăr. :-)

Cum este el
L-am invitat pe George Hari Popescu să le spună că jurnalismul nu înseamnă să citeşti cum se fac lucruri şi atât, ci să le pui în practică. George e un trainer complet. Aşa îmi place să-i spun pentru că eu ştiu, l-am ascultat şi am învăţat de la el şi la academia de la Vadul-lui-Vodă în 2011. George a adunat treburi importante despre cum se face jurnalimul (mai ales în online) şi le-a expus în nici două zile. Poate că ne trebuia măcar o săptămână să povestim mai pe îndelete. Nu a avut însă nimeni nevoie de acomodare cu trainerul pentru că ştie să se facă plăcut. Asta chiar dacă ştie să critice constructiv, elegant, fără să supere. Nu-i aşa, dragilor? 

Aici aveţi părerea lui despre trainingul, care, probabil, nu va fi şi ultimul în această formulă. George, gândeşte-te şi la ideea noastră de a fi un fel de profesor invitat la Iaşi măcar o dată pe lună. Vom lucra la idee.

Eu pot, noi putem
Eu ştiu că se poate. Se poate face presă curată şi cu oameni buni. Ne-a convins acum şi George. Probabil, dacă aveam astfel de training-uri chiar din primul an de jurnalism, era şi mai bine. Întâlnirile de acest gen îţi lasă măcar ceva bun, măcar o prietenie mai strânsă, măcar o idee creativă, măcar curajul de a-ţi spune părerea fără teama de a greşi. Pentru alţii sunt foarte importante, de ajung să îi întoarcă din drumul spre renunţare la facultate. Recunosc, asociaţia m-a ajutat mult mai mult decât toate cursurile la un loc. Apoi, iarăşi am învăţat şi eu ceva nou, cum altfel? Dacă vrei să fii citit, scrie cu emoţie despre oameni, nu uita cui te adresezi. Şi nu uita să fii corect pentru că adevărul tău poate fi minciună pentru alţii.

Dorinţa mea: să îi invit odată pe oamenii aceştia faini de genul lui George Hari Popescu şi să le ţină un training   unor profesori de-ai noştri de la jurnalism. Aş fi bucuroasă chiar.

Comentarii

  1. Dacă ASJ a intrat în online, ar fi bine să rămînă acolo. Altfel nu se poate, dacă vrei să protejezi o cultură și o profesie.

    Cît despre a ține eu un training profesorilor de la Jurnalism, nu cred deloc în asta. Nu am nici pe departe experiența și titlurile științifice ale stimaților profesori. Dar evident că putem comunica...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred că tocmai titlurile ştiinţifice îi încurcă pe unii să discearnă lucrurile la Jurnalism. Unii nu au făcut teren în viaţa lor, dar ne spun nouă ce este etica din cărţi. E bine şi aşa, măcar.

    Oricum, nu strică să întrebăm consiliul şi rectorul ce părere au despre un invitat la Jurnalism. Unul ca George Hari P.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…