Treceți la conținutul principal

Bicicleta îmi schimbă stilul de viaţă

... în mai bine!

Mi-am cumpărat o prietenă. Faceţi cunoştinţă: ea este Coco
Bicicleta din gama Scirocco

Are cadru din oţel, e alb-albastră şi pedale grăsune. Mi-e prietenă bună de câteva zile pentru că economisesc banii pe care îi dădeam pe biletele de tramvai şi pentru că mă simt bine făcând mişcare într-un mod plăcut. Am început să fac turul Iaşului pe două roţi, iar căldura este mai uşor de suportat aşa decât în tramvaiele care nu au nicio aerisire. 

Iaşul pe două roţi e şi frumos şi urât

De vreo trei zile am făcut traseele Palat- Podu Roş- Alexandru cel Bun- Dacia, Dacia- Alexandru cel Bun- Ştefan cel Mare şi am câteva neplăceri. Mă lovesc mereu de porţiuni de drum care nu au treceri în pantă, adică bordurile sunt lăsate înalte şi trebuie să iei bicla în braţe ca să mergi mai departe. Locurile de parcare pentru biciclete sunt puţine, dar le voi mai căuta- cele mai multe locuri cu astfel de locuri amenajate sunt supermarketurile. Din categoria lucrurilor bune care ţi se întâmplă mergând pe două roţi prin Iaşi ar fi răcoarea ce-ţi mai mângâie faţa din când în când, bucuria de a traversa parcurile micuţe cu umbră, bucuria străzilor libere în weekend, învăţarea pe parcurs a regulilor de circulaţie. Locul meu preferat în weekend pentru biciclit lejer rămâne strada Ştefan cel Mare, care este închisă circulaţiei rutiere în zilele de sărbătoare şi în weekend- un lucru bun de tot. 

De reţinut pe două roţi

Nu uita să îţi iei surse de hidratare când pleci la drum. Fă-ţi un traseu în minte ca să nu ajungi în locuri greu de atacat pe două roţi (cum ar fi zona din spatele Pieţei Alexandru). Asigură-te că ai la tine lanţul antifurt şi că funcţionează bine frânele. Eu am şi frână de picior, care îmi este mult mai utilă şi mai uşor de utilizat- probabil mi-a rămas în obişnuinţă de la bicicletele ruseşti pe care le-am încercat în copilărie.

Galerie foto:


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…