Treceți la conținutul principal

De ce copiii ar trebui să se uite cu porția la televizor?

Pregătesc terenul pentru lucrarea mea de cercetare în Filosofie-Etică și tema mea este legată de televiziune, de imaginea televizată și de realitatea de pe micul ecran. Am lecturi diverse, de la filosofie până la practici ale televiziunii și ale jurnalismului televizat. Tot ceea ce se întâmplă la televizor este strict legat de ceea ce noi „ar trebui” să consumăm. Tot ceea ce este programat la televizor, este programat tocmai ca să ne atragă, să ne înlănțuie privirea și să ne facă fideli. Audiențele dictează tocmai pentru ca marii publicitari să poată să accepte oferte. Banii contează, iar dacă cineva-mi spune acum că în România mai există cel puțin trei exemple de televiziune cu o conduită etică, rog să vină cu exemple. 

Așadar, copiilor le este necesară o educație media, pentru că ei nu fac diferența, ei iau totul așa cum li se dă. De fapt, asta fac de multe ori și adulții. Copiii trebuie stimulați să privească cu ochi critici imaginea televizată, show-urile, desenele animate sau vedetele pe care pe văd pe ecranul din sufragerie. Imaginea are o autoritate și de acceea „dictează”. 

Sunt de părere că privarea definitivă a copilului de televizor este absurdă, pentru că trăind într-o lume hiperconectată, se va trezi un mic sălbatic neintegrat la un moment dat. De ce aruncăm numai vina pe televiziune? De multe ori, de dovedește a fi benefică și educativă, numai că îndrumarea și sfatul pentru copii în acest caz trebuie să vină de la cei mari. 

Astăzi am o recomandare pentru copii, dar și pentru părinți. Ține de Digi 24 și de emisiunea „Jurnal pentru copii”. Mi se pare una dintre puținele producții românești televizate care mai ajută copilul în caz că vrea neapărat să se uite la televizor. 
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…