Treceți la conținutul principal

Ce înseamnă să creşti un festival de film?

Mi-am spus că trebuie să încep un jurnal personal de festival. Au trecut şase ani de când Serile Filmului Românesc mi-au acaparat agenda, mi-au oferit experienţe pe care altfel nici nu le gândeam şi mi-au oferit întâlniri cu oameni, care, cu siguranţă îmi modelează câte un pic din ceea ce sunt şi devin. A face un festival pare, la prima vedere, un lucru facil, desigur, dacă nu te interesează ce şi cum va ieşi în lume din mâinile tale. Din 2010 şi până acum, iată un 2016 ce se anunţă a fi extrem de mare, filmulromânesc mi-a devenit camarad de drum în formare. Şi ca să nu mă dau mare eroină, recunosc, nu ştiam mare lucru din domeniu la început. Acolo s-a aprins şi beculeţul: nu prea ştiu eu, nu prea ştiu colegii şi cei din jur de-o vârstă cu mine, însă filmul românesc e o valoare care-şi merită toată atenţia.

Ce facem?

1. Îţi găseşti oameni cu care să vorbeşti aceeaşi limbă atunci când vine vorba de organizare pentru un eveniment cultural. Aici trebuie să ştii că faci toate felurile de munci, inclusiv şi cea de aranjat scaune sau de împărţit afişeşi pliante. Vorba aia, nu s-a născut nimeni cu pixul în mână şi relaţiile la purtător. Apoi, munca nu a omorât pe nimeni.

2. Înţelegi că voluntariatul este una dintre formele cele mai generoase de a te dezvolta şi de a căpăta legături sănătoase cu lumea în care ajungi om mare.

3. Te străduieşti să înţelegi că o echipă funcţionează pe baza unei sincerităţi şi loialităţi aparte. Cu riscul de a scrie aici nişte clişee, asta am trăit şi asta am simţit.

4. Înţelegi că sprijinul din partea sponsorilor, partenerilor şi autorităţilor vine treptat, se construieşte în timp, pe baza unei încrederi şi a unei comunicări simple, coerente.

5. Mai trebuie să îţi asumi riscul că vii cu bani de-acasă şi că poate, nu-i vei recupera poate niciodată. Însă, între noi fie vorba, satisfacţia de la finalul unei ediţii reuşite merită toţi banii de-acasă.

6. Îţi asumi riscul de a lupta cu morile de vânt, orice ar însemna asta.

7. Te documenetezi şi experimentezi pentru că multe le înveţi făcând.

8. Înveţi şi ceri sfaturi de la cei mai mari din industria culturală de profil.

9. Încerci să ai o imagine clară, un mesaj simplu şi original.

10. Spui lumii cât de necesar ne este un asemenea eveniment şi le transmiţi încerederea de care şi tu ai nevoie. Schimb pe schimb.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…