Am un tatuaj. So what?

Îmi plac acele discuții care se aprind în jurul oamenilor tatuați: că-s needucați, că-s ratați care se desenează pe viață, că-s frustrați. Dar nimeni nu se gândește că poate e un curaj atât de fain în spatele actului? Că nu e doar un desen? Ei bine, tatuații, ca și ceilalți, se împart în mai multe categorii: ăia motivați de ceva și ăia care o fac pentru că e mișto și pentru că au și cei din gașca lor. A, mai sunt și cei care se îmbată, fumează sau sunt euforici în urma a ceva și își fac asta pe viață.

S-ar putea să regreți, s-ar putea să te bucuri atunci când îl vezi. Ideea e că un tatuaj e ca un prieten imaginar și că ai cu el o relație asemănătoare cu motivul de la care a pornit ideea și decizia ta.

1. Te-ai îndrăgostit.
2. Ai fost înșelat.
3. Iubești viața.
4. Iubești ceva anume și-l uiți mereu. Se poate ca iubirea de ceva anume să fie atât de putrenică încît să uiți. Ai nevoie de un tatuaj. Unul pe suflet poate.
5. Crezi în ceea ce ți-ai tatuat și-ți influențează stările.
6. Ai o soră sau un frate și vreți să vă lege și asta pe viață.
7. Ești jumătatea altcuiva și vrei s-o vadă toată lumea.
8. Porți haine decupate și merită să ai un tatuaj.
9. Te admiră lumea la petreceri și îți place să fii în centrul atenției.
10. Îți place să te simți „în vizor” atunci când pornește polemica tatuajelor,


Poate nimic din toate astea, însă cu siguranță motivul cel mai ascuns stă chiar în cerneala de pe pielea ta. Pe viață. O să-l numim contract cu tine însuți că nu vei uita ceva.

foto de Annie Ungureanu

Comentarii