Treceți la conținutul principal

"Interstellar" sau cum să-ți faci Universul prin dragoste

Am băut trei cafele înainte de-a vedea Interstellar. Asta pentru că știam durata și mai știam rezistența mea la filme de cursă lungă. Ioc. Am făcut o gașcă mai mare, mă rog, atunci când mai ești cu cineva cunoscut în sala de cinema, măcar te iei cu un zâmbet, o reacție. Interstellar, după atâtea vorbe auzite despre, după atâtea recomandări și cronici pozitive, se anunța marea provocare de la sfârșitul zilei.

Despre ce este filmul? Este despre umanitate, despre dragoste, despre timp și spațiu. iată, acel de ce și de unde transpuse în film. Se face o poveste din povești. Oamenii au fost mereu cuceriți de necunoscut. Mai ales fizicienii și filosofii. Cred că regizorii de felul lui Christopher Nolan întrunesc în interiorul lor fizicianul și filosoful. De altfel, cum să ne explicăm că a transpus cel mai greu de transpus în imagini?Timpul
Cum să ajungi să le arăți oamenilor că orice e posibil se poate întâmpla? Am văzut că timpul poate fi ceea ce ne imaginăm noi, cei mai mulți depresivi ai Universului- tactil, cuantificabil. Fizica a rezolvat, dar a și închis multe dintre întrebările umanității. De cele mai multe ori, s-a întors acolo de unde a plecat.

NASA
Când eram mică, credeam că NASA este chestia aia complicată de unde pleacă toate rachetele lumii. Apoi am mai crescut și am știut că acolo se află cei mai buni oameni ai lumii. Apoi, am văzut că NASA e toate astea și încă ceva: vor să salveze lumea. De la ce? Cine știe ce este dincolo de orizont? Chris Nolan ne-a arătat că dincolo poate transcede doar dragostea și omul. Însă nu omul singur, omul cu celălalt om. O replică ce mi-a rămas și dincolo de film: să nu-ți dorești vreodată să simți cum e să te bucuri că vezi o altă față de om, în afară de a ta. E în construcția noastră chimică, fizică, umană, spirituală, pământeană, de care vreți, să nu rezistăm fără un alt om lângă noi. De fapt, nu ne-ar ucide sfârșitul lumii decât dacă am rămâne un mare Univers Singuratic.

Iubirea
Întreaga călătorie prin Universul Interstellar durează mai bine de două ore, dar aveți ce învăța. de exemplu, să fiți de acord cu Leibniz, care spunea că aceasta este cea mai bună dintre lumile posibile. Așadar, doriți-vă ceea ce cunoașteți, iar dacă treceți de limite, nu uitați să pășiți cu iubire, orice-ar fi.

P.S.: film total recomandabil filosofilor și fizicienilor. Jurnaliștii ar putea relata frumos.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…