Treceți la conținutul principal

Amintiri despre bunica, cu miros de pere

Bunica mea a fost o eroină. Tata, care i-a fost cel mai mic fiu, era singurul care o înțelegea, după cum ne spunea mereu. S-a înțeles bine și cu nurorile, dar era perfect dacă venea taică-meu să-i aprindă focul, să-i aducă apă, sa-i mai țină de urât.

Cea mai veche amintire a mea despre bunica Elizaveta este despre cum veneam, de la pe la șase ani, singură, să îmi dea cîte o sticlă de lapte. Dar nu asta e. Îmi amintesc despre cum bunica nu s-a lăsat pînă nu m-a obișnuit să beau lapte crud, cu spumă, direct din găleată. Așa țin minte și gustul laptelui bun. Bunica aducea cu sine, cînd se întorcea de la muls vaca, o întreagă poveste. Ea vorbea singură, își amintea ce-a mai spus unul, altul și venind în ogradă, mi le re-povestea.

Bunica mai avea în ogradă un păr. Era renumită în sta, veneau din alte localități să-i cumpere perele, iar bunicul, îmi amintesc, nu vroia să le dea pe cîțiva lei, ca să le aibă pentru iarnă, că așa pere nu mai există. Se certau nițel, apoi conveneau să le vîndă, dar nu pe toate, numai jumătate de copac. Așa, ani la rînd, cred că și copacul se obișnuise și făcea fructe diferite: pe o jumătate se coceau mai repede, iar pe alta, mai așteptau, pînă nu le căuta niciun negustor. Vremea perelor bunicii era și vremea odihnei în sat- nimeni nu mai avea de prășit, era Sfînta Marie și aveam timp să le culegem spre a le face dulceață. O singură dată am gustat dulceața dintr-un borcan de zece kile și nu i-am mai uitat gustul. Acela este mirosul amintirii cu bunici.

După ce s-a dus și bunica în Ceruri, copacul, parcă supărat, s-a uscat de tot.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…