Treceți la conținutul principal

Cum mi-am petrecut matematica

Îmi amintesc de mine la 14 ani. Eram printr-a opta. Rebelă şi timidă. Mergeam din plăcere la şcoală. De cînd mă ştiu, mă încurajez singură atunci cînd ceva poate să pară neplăcut. De exemplu, la şcoală, uram matematica, însă mă dădeam în vînt după orele de română. Dădeam tot ce aveam mai bun la română ca să compenseze ceea ce nu ştiam la mate. Mă autobucuram, dacă pot spune aşa. Lumea mea era împărţită: matematica, ceea ce însemna greul, iar de cealaltă parte- limba şi literatura română, ceea ce însemna bucuria. De multe ori am încercat să trec dincolo de puterile mele. Mi-amintesc de nopţile în care stăteam la citit în bucătărie pînă se trezea taică-meu la jumătate de noapte, de sete şi de curiozitate. Meereu avea impresia că adorm pe cărţi.

Matematica, boală grea

Se crăpa de ziuă, iar dacă prima oră aveam matematica, mă automotivam cu temele faine de la română, cu ceea ce compuneam, cu inspiraţia mea, care depăşea cîteodată şi dicţionarul doamnei. Se minuna şi mă lăuda în cancelarie. De ciudă, profa de matematică, mereu mă scotea la tablă şi mă certa. Cum de la română puteam şi aici nu? Ce-i aşa greu, mă tot întreba. Ideea era că eu nu intram în miezul cifrelor niciodată. Le uram. La fel şi geometria, chiar dacă am cochetat la început cu ea. Nici nu am vrut să fiu bună la mate, aveam impresia că e plictisitor să fii bun la materii reale. Nu contest, mi-am dat seama cît era de folositor să ştii a rezolva ecuaţii, ajuta la gimnastica minţii.

Ce să mai, cele mai urîte amintiri ale mele din şcoală se leagă de matematică, cifre şi ecuaţii. Nici în liceu n-a fost mai bine la capitolul ăsta, însă orele de română mă salvau mereu. Aveam lumea mea în texte, gramatică şi poezii. Ţin minte, cînd l-am descoperit pe Cărtărescu, nu mai aveam nevoie nici de ceai. Atît de bine mă simţeam.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…