Treceți la conținutul principal

Ori unică, ori banală, ori ne-femeie

Zilele astea tot merg prin magazine, văd lucruri drăguţe, rochiţe, pantofiori, mărgele, dar nu mă-ncumet să-i spun da prietenului meu, care mă tot convinge să le probez şi să mi le cumpere. Parcă am impresia că am prea multe şi că uneori mă umplu de haine şi chestii de care nu am neapărată nevoie. Mă gîndesc acuma la unele foste colege care aveau patru perechi de blugi, trei tricouri şi patru perechi de sandale. Şi cam toate-s la fel,  lucruri de bazar, pentru că ele nu ieşeau din tiparele străzii, dar asta e altă discuţie.


Eu prefer să am de toate, diverse şi unice: pijamale de copii, cu Snoopy, pijamale de damă, largi şi albe, pijamale scurte, de satin sau pijamale combinate din te miri ce piese de vestimentaţie care-mi plac la nebunie. La fel şi la pantofi- de la cei mai simpli şi eleganţi pînă la unii foarte ciudaţi. De rochii nu mai zic.

M-au copleşit acele complimente primite de la omaeni necunoscuţi, de pe Facebook sau ...cînd mă întîlneau întîmplător în oraş. Mi-au zis că sunt diferită şi unică. Asta mă face să ţin încă la hăinuţele dichisite, găsite cu drag prin atîtea locuri ciudate.

De vreo lună mă tot chinui să fac o curăţenie prin garderobă, dar e greu. Mă simt legată de fiecare eşarfă colorată sau neagră, mă gîndesc să nu dau o oarecare fustă pentru că nu ştii niciodată cum se poate potrivi de minune unei ieşiri în oraş sau cum o poţi asorta la vreo chestie nouă!

Cel mai important este că n-aş suporta să văd pe stradă o fată îmbrăcată cu ceva ce am şi eu. Am păţit odată să văd aceiaşi tenişi ca ai mei şi nu i-am mai purtat. Mi se pare esenţial să fii diferit, dacă nu, chiar necesar. Aici mai este un pericol: să nu cazi în penibil sau kitsch. Altă discuţie, altă artă.

sursa foto aici

Comentarii

 1. Hhmm... diferita esti sigur cu sufletul si mintea. Hainele sunt un hatar si atat, dar nu e bine sa fii sub "povara" lor. Tu dai personalitate hainei.

  Si eu ma imbrac mai sucar, dar nu vreau sa dau in extreme. Ma gandesc mereu sa am strictul necesar, dar si ca alti oameni umbla fara pantofi si cu zdrente. Nu ma pot lafai atat cand altii sufera.

  Sunt sigura ca vei gasi o cale buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu cad în extreme. Asta e valabilă pentru cei care pot, dar nu-i duce mintea. Înțeleg și gîndurile tale bune, dar dacă alții nu au pantofi și umblă în zdrențe, nu înseamnă că eu trebuie să fiu la fel.

  Hehehey, bună reacție, nu mă așteptam, Ana!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…