Treceți la conținutul principal

Ceaiul şi românul

Am un coleg la facultate care crede că dacă românii ar investi mai mult în natură, în toată bogăţia ei şi ar

profita cum trebuie de ceea ce ne oferă, am putea creşte din punct de vedere economic. Pe scurt, colegul acesta îndrăgostit de natură, (trebuie să recunosc, are o relaţie specială cu tot ceea ce înseamnă natură!, mai rar găsim azi aşa ceva), la orice prezentare, proiect sau temă se lega de natură, orice era legat de plante sau spaţiul natural. Eu mă opresc la producătorii de ceai din România.

Acum, de ce să nu recunoaştem, cei care deţin monopolul pe piaţa ceaiurilor naturiste, probabil au un atu- marketing mai bun, oameni un pic mai pricepuţi la vînzări, negocieri. Hm,  mai sunt şi producătorii mici, care se chinuie să le primească farmaciile şi producţia lor. Chiar ieri m-am dus la farmacie să cer frunze de melisă. N-am găsit, dar am găsit rozmarin. În faţa mea era un bărbat care îţi calcula munca. Vînzătoarea de la farmacia naturistă îi explica diferite scăderi de preţuri, iar bărbatul se plîngea că munca lui merită mai mult. Pînă la urmă, i-a tăiat factura şi a luat puţini bani pe sacii de ceaiuri pe care-i adusese. N-am prins să văd de unde e producătorul, dar sigur nu este unul cunoscut.

Potrivit statisticilor Food and Agriculture Organization of the United Nations, consumul mediu anual de ceai pe cap de român este de doar 30 de grame. În acest articol citiţi comparaţii cu alte state şi detalii.


Cel mai des în magazine şi farmacii văd ceaiurile de la Fares, care sunt şi ieftine şi bune. În rest, fiecare hipermarket îşi are producătorii săi:


  • LIDL- Sir Edward
  • Billa- Clever
  • Carrefour- Carrefour
  • Auchan-mai multe sortimente, printre care tronează Fares
 Eu am încredere în ceaiurile Fares. La ei găsesc şi o gamă variată de plante. Aici puteţi citi un reportaj al EVZ despre templul Fares.

Gurile rele spun că suntem invadaţi de ceaiurile străine, de parcă n-or fi bune. Dar ca să nu ne mai plîngem, trebuie să susţinem producătorul autohton. Sau să ne culegem singuri frunzele şi florile pentru infuzie. :)


Ceaiul de salvie este puţin amar la gust, dar nu trebuie îndulcit. De altfel, nici un ceai nu se vrea îndulcit pentru că îşi pierde proprietăţile. Cel puţin, aşa am simţit eu. Acest ceai este bun în cure de slăbire, pentru a depăşi stările de oboseală cronică şi pentru un somn liniştit.

Ceaiul de rozmarin este un bun pentru tinereţe. Adevărat, încetineşte procesul de îmbătrînire şi îţi oferă o stare de bine. Este foarte bun la gust şi costă doar 3, 80 RON.Acestea sunt ceaiuri de la LIDL, marca  Sir Edward. Sunt ieftine şi bune. Parcă seamănă cu cele de la Fares. Cel de melisă este un bun liniştitor, iar cel de muşeţel...ştiţi deja multe despre benificiile pe care le aduce.


Eu ador ceaiurile de la Casa de Ceai, care se găsesc la Cărtureşti. Sunt mai cu dichis, mai cu arome exotice, mai glamour.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…