Treceți la conținutul principal

Duminica sufletului

Există duminici pe care le simţi apropiate de suflet, de inimă şi de dorinţe. Azi am duminica sufletului şi o atrag şi mai mult cu bunătăţi. Bunătăţile propuse de mine sunt în cărţi de Spiridon Vangheli, Salman Rushdie sau Robert M. Pirsig.

Clătite cu brînză, legate cu ceapă
Ştiu, e distanţă mare între ei, o distanţă ca între o pizza şi o clătită cu brînză de vaci, legată cu o coadă de ceapă verde, transpirată la cuptor. Tocmai de asta îmi plac extremele, tocmai de asta am început ziua cu o cafea tare şi o voi termina cu un vin rose alsacian. Am mai început ziua cu Edith Piaf şi o voi termina cu Jean Moscopol.

Toţi avem extreme în noi, doar că nu le eliberăm; le înnăbuşim acolo, le exorcizăm şi apoi ne întrebăm cum de ajungem să nu ne cunoaştem paşii.

Propun o eliberare în sine. Faceţi asta prin lucururi mici, bucurii banale, dar la care nu v-aţi oprit de prea multe ori:

  • după o ploaie cu furtună, ieşiţi la o plimbare cu o cafea în mînă, admiraţi străzile, liniştea, melcii neliniştiţi, câinii vagabonzi, dar atît de deştepţi;
  • faceţi-vă un tatuaj în suflet cu cele mai arzătoare dorinţe, mulţumiţi pentru ele, ca şi cum s-ar fi îndeplinit deja;
  • vedeţi o gîză şi vorbiţi cu ea, va duce departe gîndul, acolo unde nici nu te-aştepţi;
  • colorează în urma ta cu zîmbet, fie că vezi cerşetori, oameni simpli sau vedete;
  • tratează oamenii mari ca pe nişte copii, tratează copiii ca pe nişte oameni mari.

Nu e reţetă şi nici n-o recomand tuturor, s-ar putea, ca din necredinţă, din egoism, rezultatele să fie altele. Eu am făcut cu inima deschisă şi încă mai reinventez pentru sufleţel paşi mici, dar plini de bucurie.

Iată un exemplu de bucurie din farfurie şi din cărţi în acest album.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…