Treceți la conținutul principal

NORZEATIC ne va dezinhiba la Iaşi


NORZEATIC vine la Iaşi. Aici vă invită într-un mod aparte, specific lui. Aici aveţi evenimentul pe Facebook, unde veţi da GOING, normal!

Haideţi să ne bucurăm de Andrei Brebianu aka mereu actualul și viitorul Norzeatic, marchează istoriile hip hop-ului
încă din 1994, vremuri trecute amintindu-l ca fostul Vexxatu Vexx, apoi ’Geamite Găligan, pilon al trupelor Delikt și Methadon 3000, numele stându-i scris alături de coloșii R.A.C.L.A., Da Hood Justice, Getto Daci, CTC, Supersonic, Deceneu sau Blanoz Distruzos în cărțile de rime ale tuturor timpurilor.

 Brugner, DJ Sleek, Khidja (DJ-ii/producătorii Rusu & Flore) și Tavi Scurtu semnează umăr la umăr bucăți din evoluția artistului care în prezent împinge frontierele muzicale până le privează de restricții.

Jonglăm muzică!

Norzeatic jonglează cu versuri haiku așternute pe ritmuri de jazz sau beat-uri răsărite din digital, este poetul și muzicianul vremurilor sale, cu flow-uri care iau naștere numai la umbra experiențelor ce-l înconjoară. Artistul poartă frumoasa povară a unui talent pe care este provocat permanent să și-l exploateze prin comparații meritate cu Gil Scott-Heron sau un contemporan imaginat în Nichita Stănescu: albumul de studio ”Aici, Acum”, lansat în 2010 alături de Khidja i-a adus ultima asemănare în Dilema Veche: ”mai aproape de ce ar fi scos Nichita Stănescu dacă ar fi fost contemporan, hip hop-er și ar fi trăit în Pantelimon.” Norzeatic a colaborat cu cei doi muzicieni și pentru materialul ”Caravana PM:AM”, lansat în 2012. 

Pe cont propriu, bucureșteanul lansează în 2012 albumul ”Exerciții pe ritm de pace”, descris de Dilema Veche drept un material politic (la prima vedere), îndreptat spre realitățile sociale actuale, punct de vedere ce îi impinge creația, însă, și în zona conscious hip hop-ului care i-a găzduit rimele și în trecut. 

Muzică bogată în poveşti

Colaborările cu nume mari din jazz (Jordache, Marta Hristea, Electric Brother), influențele bogate din multe alte genuri muzicale (funk, electro, trip hop), liniștea unor versuri încărcate de revoltă împotriva specificului social, istoria grea a rimelor perfect alăturate pe scene pestrițe, anii lungi dedicați descoperirii lăuntricului, publicul de sute și zeci de oameni care i-au stat alături fac din Norzeatic un deschizător de stiluri fără frontiere, limitat poate doar de spațiu și timp.

La Underground, pe 26 aprilie, Brain Events dilată timpi, mărește spații pentru râurile din microfonul lui Norzeatic. Vă așteptăm, s-ar zice că se scrie istorie și ar fi păcat să o ratați!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…