Treceți la conținutul principal

Scrisoare închisă


Dragă Poziţia Copilului,

photo credit: Elena Racu
te-am văzut pentru a doua oară şi ... nu mai vreau să te vad! Eşti prea emoţionant, prea m-ai tras de inimă şi simţăminte, prea eşti uman. Nu voi fi snoabă, nu voi lăuda nu ştiu ce tehnici, nu ştiu ce cadre sau sunet. Îţi spun că mi-ai umblat la poziţia inimii atât de mult, încât am alergat până la ultima farmacie deschisă până la zece seara, pentru a-mi lua ceva de liniştirea inimii. Şi nu glumesc.

Eu nu plâng la filme. Niciodată. Râdeam de sor'mea când plangea la Titanic. Filme-mi sunt doar filme. Până în seara asta mi-au fost doar aşa precum îţi spun. Şi e ciudat, pentru că prima dată ai fost doar un alt film românesc mai bun. În seara asta mi-ai fost însoţitor de gând şi de drum până la ieşire, apoi până la autobuz, apoi până acasă. Acasă m-ai cuprins de tot, m-ai inspirat, mi-ai dat bătai de cap şi ceva mai multe bătăi de inimă.

Ai fost primul din viaţa mea la care am plans. Nu vreau să te mai vad pentru că nu-mi place să-mi văd prea des vulnerabilitatea din cauza unui film. Ai reuşit şi ştiu că acum mă mint pe mine şi că o sa te mai văd.

Vezi, dragă filmule uman de tot, ne-am făcut tot mai ne-oameni, mai grăbiţi şi mai nesimţiţi decât am putea crede. Bine că te-ai născut ca să ne trezeşti, dragă Pozitia Copilului. Măcar şi provizoriu.

Cu inima strânsă,

cineva care a plâns pentru prima dată la un film.

Comentarii

  1. imi place mult de tot cum ai scris despre filmul asta. acum chiar imi doresc sa-l vad

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru scrisoare. Emotionant filmul, eu l-am catalogat drept Ţciudatenia, ciudateniilorŢ. De ce asa? Pentru ca am plans ca un copil la finalul filmului, dar nu m-a doborat subiectul in totalitate. Da nu imi explic de ce, dar m-a atins la "pozitia filmului", ca sa te citez. Felicitari pentru post!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc. Cred că ne atrage mereu emoţia din poveste. Fără emoţie, ce-am fi?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…