Treceți la conținutul principal

Milioanele copilăriei mele


                Cînd eram mică, jucam des cu prietenii de pe strada mea un fel de joc tradus astfel: ce ai face  dacă ai avea un milion de dolari?

         Fantezia noastră se trăgea din filmele americane şi era încărcată de un spaţiu uşor capitalizat. (Cum sună... spaţiu capitalizat la ţară!) Răspunsuri ca aş salva copiii din orfelinate, nu erau deoarece noi nu ştiam de aşa ceva. Fetele, însă, toate îşi doreau maşini, case cu psicină, dalmaţieni sau mult aur. Eu nu voiam decît un dress room, evident, cu multe haine. Mai vroiam multe cărţi în română, care se găseau greu prin biblioteca satului sau pe la cea a şcolii. Atît. De dress room ştiam din revistele fiţoase primite de la verişoara mea studentă pe atunci la Iaşi.  De cărţi ştiam din suflet.

                Acum nu am un milion de  dolari, însă îmi mai trebuie doar dress room-ul. Se spune că acei copii din noi îşi fac poftele interzise cînd ajung mari. Se uită după aceea la isprava cu pofta în delung şi au impresia că au izbutit ceva nemaivăzut, nemaisimţit. Aşa e. Ştiu un fost profesor care, copil fiind, îşi dorea maşinuţă cu telecomandă. A avut-o după 30, cred. A fost isprava vieţii lui. Fericire? Fericirea e în orice lucru care te face cu fluturi în cap şi în stomac. Milionul de dolari doar ajutăm dar nu face fericirea.

                Oare ce am răspunde acum, noi, prietenii de joacă din sat la întrebarea ce ai face dacă ai avea un milion de dolari?

                Să gîndiţi bine, pardon!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…