Treceți la conținutul principal

Am adoptat un olimpic

ICAR Tours şi câţiva dintre cei mai activi bloggeri din Iaşi susţin olimpicii ieşeni. Bloggerii au adoptat copii deştepţi care-şi fac mai mult decât temele, copii care au simţit emoţia primirii unor diplome importante la olimpiade judeţene sau naţionale. Faza finală s-a petrecut într-o excursie veselă Iaşi- Cucuteni- Ipoteşti- Moşia Cai de Vis (Vârfu Câmpului). Noi am interacţionat cu olimpici, iar Irina Şubredu a făcut mai interesantă această parte. Andreea Marc a organizat evenimentul la patru ace, iar Maria Lazăr ne-a ghidat frumos prin zicerile lui Cantemir. Aşadar, o excursie multilateral produsă (!)

Olimpicul meu 


Theodor
Ivan Theodor Adrian este ieşean, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional şi este olimpic la Geografie şi Ştiinţel Pământului. Thed nu este nici tocilar şi nici vreun împătimit ciudat al geografiei. Dacă întri în camera lui nu-ţi dai seama că e pasionat de ceva. El râde şi spune că arată ca o cameră de oaspeţi. Asta doar dacă nu observi diplomele strânse de el din clasa a opta, când s-a calificat pentru prima dată la faza naţională la geografie. Şi-a făcut mândri părinţii, profesorii şi, probabil, a stârnit invidia unora, chiar dacă el nu prea crede asta. Într-a noua a ajuns din nou printre cei mai buni cunoscători ai geografiei din România. Într-a zecea s-a calificat la ştiinţele pământului, iar în acest an îşi va stoarce creierii la propriu pentru olimpiada la fizică. De fapt, ce zic! El nu se pregăteşte pentru olimpiadă, ci învaţă pentru el. Olimpiada vine ca o completare şi cred că deja s-a obişnuit cu premiile. Premiile nu sunt importante, însă recunoştinţa de după se păstrează undeva pe rafturile minţii şi ale sufletului.

Bănuţii olimpicului la geografie

Theodor, probabil, ca şi mulţi alţi olimpici români, zâmbeşte atunci când îl întrebi de remuneraţiile băneşti. De la mai marii statului primeşte 50 de lei, în timp ce de la Colegiul National primeşte câte 400 de lei pentru performanţa. Din bănuţii aceştia îşi înnoieşte garderoba şi iese cu prietenii în oraş. De fapt, spune că niciodată nu merge acasă imediat după proba de la olimpiadă. Se retrage cu prietenii la vreo cafenea bună şi altfel îi trece timpul. Emoţia vine cu o doză de încredere lângă ceilalţi colegi de diplomă, pentru că în cercul său de prieteni sunt mulţi olimpici. 

Geografie şi Freddie Mercury

Thed ascultă numai muzică bună. Se delectează cu nebunia lui Freddie, cu poveştile Queen sau cu Jimi Hendrix. Cu acesta din urmă are un tricou care, spune el, îl reprezintă în unele momente şi ţine tare mult la el. L-a luat din Germania, unde a fost pentru un proiect european de învăţare a sistemului de operare Linux. Citeşte Marin Preda, Camil Petrescu, viaţa lui Nietzsche. Nici nu mă aşteptam să fie altfel. Dacă îl auzi cum vorbeşte, nu ai zice că nu-i plac orele de română. Poate dacă ar fi altfel ordonate priorităţile acestei materii, l-ar interesa mai mult.

Competiţia face diferenţa

Mă bucur că am descoperit un olimpic competitiv, nu doar deştept, ci şi inteligent. Theodor va opta cel mai probabil, pentru Politehnica din Bucureşti. Nu are prea mari gânduri de a pleca din ţară. Alege Bucureştiul pentru că abia aşteaptă să simtă stresul de acolo, agitaţia şi să meargă zilnic, înghesuit, în metrou. Dacă nu va reuşi să ajungă acolo, va merge la Universitatea Tehnică din Iaşi pentru că îl interesează industria echipamentelor electronice. 

________________________________________________________________________________
Povestea lui Thed va continua, iar susţinerea nu va însemna numai promovare. Nu uitaţi că puteţi ajuta un olimpic să ne reprezinte mai mult decât o face acum.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…