Treceți la conținutul principal

Toate drumurile duc spre ţinutul Neamţului

Promisesem mai demult că voi face o mică laudă călătoriei pe care am făcut-o în ţinutul Neamţului. Acest ţinut al oamenilor gospodari, frumoşi şi ingenioşi mi-a răscolit nostalgii, mi-a dat idei creative şi m-a făcut să-mi amintesc de copilăria mea la ţară. Şi cât de frumos este să mergi pe la toate mănăstirile ca apoi să faci un popas prin apropiere, unde veşnicia nu s-a lăsat acoperită de bannerele electorale sau de oameni care vând orice şi oricum. Dacă ştii să citeşti o carte la umbra unui copac,  să te bucuri de clipele unice departe de ochii lumii, ştiind că după deal sunt oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă lui Dumnezeu, atunci te întorci la rutina din oraş mult mai detaşat de rutină.

Dacă porneşti la drum spre ţinutul Neamţului atunci e musai să-ţi iei un aparat foto. Asta ca să nu regreţi după aceea că ai rămas fără instantanee frumoase. Eu am profitat şi de vremea frumoasă, mai ales de soarele dintre zi şi apus. Atunci lumina e perfectă pentru portrete şi fotografii nebune.
O hartă e indispensabilă chiar dacă ştiţi drumul
E bine să vă faceţi mai întâi traseul spre mănăstiri, apoi să găsiţi reperele istorice din orăşele şi oraşe. Ca să nu    rataţi un deliciu culinar, opriţi-vă la vreun local din apropierea Cetăţii Neamţului. Sigur veţi gusta ceva ce nu găsiţi la restaurantele din oraş.

Vă las să dialogaţi cu fotografiile.

La drum

Să nu uitaţi de muzică bună

Urât cu parcările... în toată România

 Spre dealul Cetăţii 
Cetatea Neamţului. Profil

Cetatea nemaţului. Intrare principală


Simţi paşii oştenilor ?Erau zilele Cetăţii cu voie bună şi dans

Domniţa era la balconOrice drum apropiat unei mănăstiri este înfrumuseţat de casele măicuţelor sau ale călugărilor (depinde de Mănăstire). Îţi apropie sufletul de cele bune. Drumul spre Mănăstirea Agapia.
 
Magazinele bisericeşti sunt de fiecare dată, multe. Ignoraţi alte gânduri şi cumpăraţi-vă măcar nişte cărţi de rugăciuni. Sunt folositoare.

Soarele este parcă mai darnic acolo. Face clipa mai curată la Agapia.

Mănăstirea Neamţ. Locaţie: comuna Vânători-Neamţ, jud. Neamţ, 15 km nord-vest de Târgu Neamţ. Mănăstire de călugări. Hramul: Înălţarea Domnului. Ctitorie: sex XIV-XV, Petru I Muşat, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare.


Cum ziceam, dacă vă prinde apusul prin locurile acelea, nu rataţi o şedinţă foto cu prietenii. Am avut acordul să folosesc doar această fotografie.

Îmi place să descopăr locuri noi din România şi să îi ademenesc şi pe alţii, care în loc să îşi vadă ţara, cheltuie sute de euro ca să vadă ţări străine. Şi România cine o descoperă? Uite ca Blogatu m-a inspirat să scriu şi pentru asta, mulţumesc. Nu ţin neapărat să câştig premiile, dar concursul e fain.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…