Treceți la conținutul principal

Suntem campioni la ştiri

Bună dimineaţa, noapte! - aşa îmi spunea mama cand eram mică şi mă loveam de situaţii în care lucrurile erau evidente ori se băteau două idei cap în cap. Sunt răutăcioasă dacă încep acest articol aşa şi nu vă las, decât pe parcurs, să vedeţi cui mă adresez?

Poze de acest gen au tot circulat în seara asta, spre disperarea like-urilor
Trec la vorbă. Îmi amintesc foarte bine că urmăream Jocurile Olimpice mereu la TVR când eram mică. După JO mai aveam parte şi de reportaje interesante despre olimpici şi viaţa lor, despre problemele lor, despre bucuriile lor. Mi-o aduc aminte pe Andreea Răducan, pe Simona Amânar, pe Gina Gogean. Vedeam şi alte părţi ale campioanelor şi chiar inspirau o generaţie. Ştiu bine că după ce le vedeam şi ambiţia din spatele competiţiilor aveam mai multă dorinţă de a face, de a ajuta şi de a munci pentru mine. În schimb nu prea îmi amintesc vreun caz destul de fericit din prezent în care să mă fi bucurat de perspicacitatea presei când vine vorba de campioni. Poate că problema nu e la ei. Poate că noi suntem de vină că jucăm la mic, adică luăm ca atare şi nu cerem mai mult. Unii profesori de la jurnalism ne-au tocat trei ani la rând cu urmărirea subiectului. Probabil că majoritatea studenţilor primesc lecţii bune pentru că există şi practicieni în media, nu doar teoreticieni abili. Nu văd subiecte urmărite prea mult despre campionii noştri, nu văd decât în timpul JO.

Într-adevăr, acuma sunt pline site-urile, ziarele, fiţuicile, radiourile, benzile cu ştiri- şoc ale ştiriteveurilor, dar după? După, uită toată lumea. Îi uită, le uită problemele, dar poate că nici nu-i întreabă. Uită şi nici nu se chinuie să afle că sportivii noştri o duc greu, nu au bani destui, nu-şi primesc meritele financiare, nu au săli dotate, nu au un sediu normal sau site-uri optimizate (că tot vuieşte lumea de online şi noi suntem deficitari la acest capitol). Vorba lui Tudor Octavian,- suntem campioni la sporturi ieftine. Presimt că, pe deasupra, mai suntem campioni la ştiri şi puturoşi la meserie.

Bună dimineaţa noapte, dragă presă!
___________________________________________________


Sursa foto este REUTERS. Nu uitaţi: niciodată sursa nu poate fi trecuta Youtube, Facebook, Google sau, şi mai rău, Internet.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…