Treceți la conținutul principal

La mulţi ani pentru Academie!

Astăzi se face exact un an de când am cunoscut nişte oameni minunaţi. Se întâmpla la Academia de Jurnalism Online şi Etica Presei de la Vadul- lui- Vodă. Eram 19 tineri jurnalişti care mai de care, adunaţi de prin toată Moldova (iniţial trebuia să fim 20). Trebuia să vedem şi noi care sunt tendinţele jurnalismului în online sau ale aşa-zisului nou trend de videojurnalism. Era inclusă şi partea de etică în jurnalism, care, de altfel, prinde bine, fie că lucrezi în online sau nu- baza rămâne aceeaşi.

Trebuia să ne pregătim de două săptămâni de training intens, dar noi nu aveam de unde să ştim că va fi chiar atât de intens. Brăduţ a tăcut şi a făcut; a făcut cu noi şi un pic de disciplină, ne-a motivat şi ne-a arătat că poţi fi critic la orice oră. Bineînţeles, defect profesional. Faţă de noi şi-a mai etalat nişte defecte profesionale, iar celor care le-au prins din zbor, probabil acum le vin bine în ceea ce fac: jurnalism online,  televiziune, radio sau jurnalism la gazetă.

I-am cunoscut, pe rând, pe cei şase traineri, veniţi, la fel, care mai de care, de prin SUA, România sau Chişinău. Nu voi uita de:

  • seriozitatea, calmul şi gramatica perfectă - George Hari Popescu;
  • cele mai multimedia abilităţi - Mike Schmidt;
  • cele mai multe bancuri, cele mai bune critici, cele mai multe observaţii- Alexandru- Brăduţ Ulmanu;
  • cele mai multe idei de cadre video, cele mai trăsnite idei spuse cu maximum de seriozitate, cele mai multe poze emo făcute cu I-Phone-ul- Adam Westbrook;
  • vocea gravă a jurnalismului de la Chişinău- Vasile Botnaru;
  • cele mai multe adjective pentru etica jurnalistică- Petru Macovei.
La şcoala de vară mi-am făcut prieteni cu care mai ţin şi astăzi legătura, am cunoscut minţi interesate şi interesante şi mi-am dat jos din cap nişte prejudecăţi. 

Ce să mai spun că la Vadul-lui-Vodă am mâncat foarte sănătos, iar condiţiile au fost mai mult decât acceptabile pentru nişte studenţi ce eram. 

La Vadul-lui-Vodă mi s-a răsturnat căruţa cu cei 22 de ani şi mi s-a deschis dorul de ţara mea. M-aş întoarce acolo dacă s-ar organiza a doua ediţie a Academiei. Probabil că Dumitru Lazur (organizatorul), nu ne va uita şi ne va da prioritate. 

E prea mult să spun că mi-e dor de majoritatea cursanţilor şi că abia aştept să ne revedem?
La mulţi ani, dar cine dă tortul?


Noi, aniversaţii

Adam şi Brăduţ în poză emo (şi una bucată faţă Maxim)

Tăcerea răspunsurilor (:P)


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…