Treceți la conținutul principal

Bunicul meu bookaholic

"The Favorite" 
Pe la 5 ani, când am început să-mi dau seama care-i treaba cu cărţile, că trebuie să citim de la stânga la dreapta şi nu invers, că aceste legături frumoase de file nu trebuie aruncate, ci păstrate ca ochii din cap, am cunoscut raftul cu cărţi al bunicului meu. Bineînţeles, cartea care mi-a atras atenţia prima oară a fost Biblia. Mare, neagră, sobră şi fără nicio ilustraţie. Aici, bunică-miu a găsit un remediu şi m-a atras cu Biblia ilustrată pentru copii. E adevărat, era cumva adusă de nişte martori ai lui Iehova, dar nu conta asta atunci.

El grande fuma de la 13 ani 

Nu aveam voie să pun mâna pe cărţi fără să mă vadă el grande, şeful sau Hitler (cum se mai glumea în familie pe seama lui). Pe lângă acele cărţi religioase, bătrânul meu mai avea şi cărţi de istorie. Pentru că i-a plăcut foarte mult şi, spunea el, a luat cea mai mare notă la istorie, le dădea la toţi peste nas. Mă gândesc acum că ţigările fumate de pe la 13 ani i-au dat peste cap normalitatea şi bunică-miu era prea deştept pentru generaţia cu care îşi ducea veacul. Iubea şi iubeşte cărţile. Acum nu mai are atâta răbdare şi nici stare, probabil, să stea de vorbă cu ele.

Doar o vorbă-mi spunea...

De multe ori m-am gândit că am tras şi de la el câteva calităţi. Suntem cei doi bookaholici ai familiei. Data viitoare când merg acasă, promit să-i fac o fotografie de bookaholic adevărat şi să-l mai descos despre cărţile vieţii. Până una alta, iată că îmi amintesc altă faptă bună de-a lui. Tot el a fost cel care mă punea obligat- forţat să mă uit la Doar o vorbă să-ţi mai spun cu George Pruteanu. Chit că înţelegeam, chit că nu, mă uitam. Mi-a prins bine şi-mi mai prinde. Mă simt acasă oriunde, fără greşeli sau accent aiurea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…