Treceți la conținutul principal

De ce să mergem la operă ?


Tu mergi la spectacole de operă? Eu când am mers pentru prima dată la operă, ţin minte, eram în primul an la facultate. Am văzut Lucia di Lammermoor. A fost iniţierea. Apoi a urmat perioada de acomodare. Ce înseamnă acomodare: mergi la toate spectacolele la care ai posibilitatea să mergi, te documentezi în prealabil cât de puţin şi  le înghiţi frumos.Asculţi până ajungi să ai o fineţe pentru asta, o fineţe de începător. Dacă ar fi un abecedar al culturii, aş fi de acord să scrie aşa ceva. Am avut momente în care urechea mea nu avea reacţie imediată, dar am stat şi m-am gândit să accept şi ceea ce nu înţeleg. Ascultând repetat, înţelegi.

Am văzut anul trecut TOSCA la Iaşi. Acum am avut posibilitatea să revăd opera, dar, de această dată, sub dirijarea lui Tiberiu Soare. A fost o altă abordare. Am observat asta la detalii, la muzicalitatea dramei puse în scenă. Tiberiu Soare este un dirijor, la prima vedere, foarte energic. Tinereţea sa iese în relief chiar şi în ceea ce vede publicul la operă. Vă recomand TOSCA şi vă mai recomand experimente culturale. Repetiţia este ineteresantă şi poate naşte creativitate.

Trei  motive pentru care să mergi la operă:

  • poţi reflecta la povestea din scenă, regăsindu-te sau nu, în firul acesteia;
  • poţi vedea cum tot ce-i nou e vechiul bine uitat;
  • simţi reverberaţii pe care acasă nu le poţi avea.
Dacă ai şi tu un motiv, aştept cu drag.

Sursă foto: http://www.classicalarchives.com/index.html 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…