Treceți la conținutul principal

Oameni frumoşi din Bucureşti

Nu am fost niciodată prietenă cu Bucureştiul. Nici cu cel din cărţile de istorie, nici cu cel din revistele glamour şi nici cu cel descoperit de mine prin 2008. Am căutat să văd, totuşi, câteva puncte bune, să găsesc oameni, locuri şi întâmplări frumoase. Toate acestea, cred, mi-ar schimba părerea despre un oraş în care, probabil, o să îmi duc existenţa în câţiva ani, cine ştie (...)

Oameni frumoşi din Bucureşti
Primul om frumos din Bucureşti pe care l-am descoperit a fost Cristiana Constantinescu. În 2009, când am cunoscut-o eu, era redactor-şef al revistei DIVA. Eram în practica de vară cu Asociaţia Studenţilor Jurnalişti la grupul de presă Ringier. Cristiana mi-a picat la suflet ca jurnalist (din ce înţelegeam eu atunci), apoi ca şefă. Ţin minte că după discuţia cu ea îmi doream nespus să ajung să am o şefă ca ea, atunci când mă voi angaja.

A urmat să cunosc doi jurnalişti cu adevărat profesionişti: Adelin Petrişor şi Radu Sigheti. Adelin mi-l recomandase pe Radu atunci când i-am cerut ajutorul în documentarea pentru lucrarea mea de licenţă. Pentru că fotografia de război era subiectul meu, am mers pe mâna sigură a lui Radu Sigheti, un fotojurnalist pe care ar trebui să-l cunoască toţi profesorii de la jurnalism din ţară. În plus, Radu e din categoria oamenilor care fac lucruri mari, poate măreţe chiar, dar nu ajung să nu mai vadă pe unde calcă. Are şi o casă primitoare, decorată într-un stil unic!

Oana Pelea- o femeie, o actriţă, o mână de om foarte preţioasă. Am cunoscut-o doar din cartea ei – Jurnal, dar mi-ar plăcea să o întâlnesc face-to-face. Vreau prea mult? Staţi să vedeţi.

Ion Vianu, fiul marelui T., un alt personaj bucureştean pe care l-am cunoscut doar din carte. Acum fac demersuri şi sper să ajung să îl cunosc. E prea incitant romanul pe care l-am citit şi mi-a inspirat un dor de cunoaştere. Recomand Amor Intelectuallis. Romanul unei educaţii. Este un fel de autobiografie a fiului lui Tudor Vianu, în care ne prezintă personajele importante care l-au influenţat, figuri intelectuale importante care s-au perindat în jurul tatălui său.

Pe Rodica Culcer o apreciez pentru puterea de care a dat dovadă atâta timp cât s-a aflat la cârma jurnalismului. A fost doamna de fier a ştirilor din TVR. Păcat că nu mai e acolo unde îi e locul, mai ales că chiar de la intrarea în biroul ei simţeai adevăratul suflu al ştirilor de televiziune. Monitorizarea a tot ce mişcă şi atingerea unui nivel profesionist, în ciuda bârfelor, mă face să cred că Rodica Culcer trebuie să fie din nou în peisajul mediatic românesc.

Carmen Avram, bineînţeles, nu mi-ar lăsa să treacă lista oamenilor frumoşi din Bucureşti. Jurnalismul făcut de ea e oveste, emoţie, corectitudine. E adevărul ei, pe care îl face cunoscut multor oameni. Echipa pe care o coordonează, se pare, o coordonează frumos, aşa precum visăm să fim jurnalişti într-o redacţie şi să stăm până noaptea târziu ca să ne iasă ceva bine, iar cel care stă lângă noi să ne fie chiar şef.

Oameni frumoşi  care s-au adaptat frumos în Bucureşti
George Hari Popescu. L-am cunoscut la Academia de vară de la Vadul lui Vodă din Republica Moldova. A fost unul dintre trainerii care ne-a vorbit despre online. Ne-a vorbit calculat şi ordonat despre online ca despre un domeniu, e alocuri, tentant, periculos, dar şi pretenţios. Asta pentru că George a prins începuturile online-ului din România. Predă de 12 ani la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, deci, pot spune că deja e un adaptat al Bucureştiului. Bicicleşte, găteşte mâncare chinezească de lingi şi beţele şi are o pisică. La facultate, spune el, nu contează dacă i se spune dom’ profesor sau băi , contează să faci bine ce ai de făcut. Pe George îl puteţi cunoaşte şi aici.

Bianca Macovei  este fosta mea colegă. Am fost bune prietene din primul an de facultate, după care, ne-am depăratat. Am absolvit, ea a plecat la master în Bucureşti. Tot urmăream activitatea ei pe Facebook şi mi-am dat seama că e unul dintre oamenii care au un Bucureşti frumos în suflet. Am ţinut neapărat să ne vedem. Ne-am revăzut, de fapt. Mi-a mărturisit că oraşul a fost pentru ea cu lacrimi la început, apoi nu mai putea de fericirea integrării şi că nu e deloc precum pare. Apoi, nu m-a lăsat să plec cu mâna goală şi am primit ceva tare drăguţ.. Mulţumesc, draga mea, pentru că mi-ai citit un gând.

Mai aştept să cunosc oameni frumoşi din Bucureşti sau oameni care se adaptează frumos acolo. Tu cunoşti pe cineva din această poveste?

Locuri frumoase
  • ·         Anticariatele
  • ·         IKEA
  • ·         Herăstrău
  • ·         Patriarhia Română
  • ·         Dealul Patriarhiei
  • ·         Centrul Vechi

O companie frumoasă din capitală– Vodafone. Chiar dacă pentru ei este doar marketing, mesajele amplasate în metrou te ating la suflet dacă ai timp două secunde ca să le citeşti.

Ştii şi tu locuri frumoase din Bucureşti? Hai să facem schimb.
___________________________________________________
Acum o să postez câteva fotografii cu locuri şi oameni despre care am vorbit. Cu siguranţă am şi cu ceilalţi, dar o să le caut în arhivă. Mai bine aşa decât să fur de pe internet.
Patriarhia Română

Bianca Macovei
Dealul Patriarhiei
George Hari Popescu


Comentarii

  1. Wow! Multumesc frumos pentru prezentare! Ti pup! Cand mai vii in Bucuresti, da un semn!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…