Treceți la conținutul principal

Piesă de teatru în premieră pentru România

Sursa- altiasi.ro


Piesa de teatru Vis cu statui este jucată în premieră pe ţara la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. Piesa este scrisă de mexicanul Carlos Fuentes şi nu a mai fost pusă în scenele româneşti de teatru. Regizorul Ovidiu Lazăr a montat Visul cu statui şi dacă nu aţi fost să vă delectaţi pe 24, 25 sau 29 martie, o puteţi prinde pe 8 sau pe 29 aprilie începând cu ora 18.00 la Sala "Teofil Vâlcu" a naţionalului ieşean. Preţul unui bilet este de 22 de lei, iar pensionarii, studenţii şi elevii au parte de reducere. Dacă vreţi să rezervaţi online biletul, intraţi pe www.eventim.ro.

Un societar şi un tânăr actor în distribuţie
Monica Bordeianu şi Horia Veriveş fac deliciul piesei despre singurătate şi sunetele ei, uneori ucigătoare, uneori hilare. Două personaje care trăiesc la intensitate maximă rolul. El este ducele şi îngrijeşte de ea, Doamna singură şi nebună care nu iese din casă. De fapt, asta e meseria lui, să aibă grijă de ea. 

Puteţi vedea aici o prezentare scurtă a piesei. 
               

Singurătatea- numai bună de învăţat
Carlos Fuentes ne atenţionează, chiar dacă ştim, că e o mare părăsire în lumea aceasta. Dacă fiecare dintre noi şi-ar alege pe cineva… dacă s-ar îngriji într-adevăr, întru-totul de el... acesta ar fi lucrul cel mai frumos. Aceasta ar fi adevărata noastră profesie... 
Relaţia dintre supus şi servit. 
Realţia dintre om şi om.
 Relaţia dintre singurătatea hrănită şi singurătatea înfometată.
 Relaţia dintre singurătatea dorită şi singurătatea neştiută.
 Relaţia dintre roluri, până la urmă. 

Ne facem rolul zi de zi, dar nu ne dăm seama. Vă gândiţi că singurătatea nu e de folos? E discutabil pentru că singurătatea ne ajută să nu ne dăm seama că ne doare. Doar dacă... ne lepădăm de ea.

Îmi amintesc acelaşi lucru din legenda lui Prometeu (varianta Octavian Paler), cel cu focul. Legat de stâncă, îl avea doar pe vulturul care-i provoca răni zi de zi, negreşit. Vulturul ştia că rănile dureau mai mult dacă nu venea să-i rupă din carne. Rana din suflet e mai dureroasă decât rana din carne. Astfel, Prometeu avea o singurătate împărtăşită. Da! Asta era- singurătatea împărtăşită, care e numai bună pentru supravieţuitori.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…