Treceți la conținutul principal

"O iubeam" numai bună de citit

            Am primit o altă carte în dar. Am să fac o obişnuinţă cu toţi cei dragi- să-mi dea cărţi dacă vor să mă bucure. Nu mereu, pentru că am nevoie şi de chiţibuşuri care îmi fac viaţa diferită.

Coperta unui volum apărut în Franţa
            O iubeam este scrisă de franţuzoaica Anna GAVALDA şi volumul expiră...la propriu...naturaleţe literară! Se citeşte repede şi cu melancolia la vedere, mai ales pentru femeile singure, cred (...) Am văzut că o relaţie dintre o noră şi un socru nu este tocmai relativă. Îşi pot împărtăşi eşecurile, minciunile, laşităţile, dar şi sacrificiile ca pe nişte destăinuiri tabu, cu reţineri pe alocuri. Frustrare peste tot.

           Haideţi să vă zic ceva tare din carte: putem face să existe lucruri la care nici nu putem visa. Aţi visat vreodată trandafirul pulpa nimfei emoţionate? Eu-nu. am început să mi-l imaginez. e un trandafir aproape de velur, gras, dar cu o tulpină sensibilă, care tremură la privirea mea. Incă ceva. Ca să ne facem existenţa mai frumoasă atunci când ni se duc la fund corăbiile, putem inventa că vinul cumpărat de la chioşc este din podgoria Jos tristeţea.

             Apoi:
- orice întâlnire este cea mai bună ocazie de a fi sinceri la un pahar
- orice bărbat trebuie convins că e o chestiune de educaţie în a nu plânge în faţa unei femei
- sunt şi oameni care nu ştiu să se facă iubiţi
- se tot vorbeşte de durerea celor care rămân, dar te-ai gândit vreodată la durerea celor care pleacă?

Titlul original în franceză: Je l'aimaisfoto: www.elle.fr
Anna Gavalda s-a născut pe 29 decembrie 1970 la Boulogne-Billancourt. Este văzută drept cea mai promiţătoare romancieră contemporană din Franţa.

Volume publicate:
  • Aș vrea să mă aștepte și pe mine cineva, Le Dilettante 1999.
  • O iubeam, Le Dilettante 2002.
  • 35 de kilograme de speranță, Bayard Jeunesse 2002.
  • Împreună, Le Dilettante 2004.
Ediţia tradusă în limba română de Constanţa Ciocârlie a apărut în 2003 la editura Polirom. S-a distribuit şi cu Ziarul de Iaşi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…