Treceți la conținutul principal

Muse: „Drones” sau următoarea moarte a lumii

Cei de la Muse au noi „strigăte muzicale”, adunate într-un album. Se cheamă Drones și invită la acțiune umană. Nu la una „dronizată”, dacă-mi este permisă expresia. E încă devreme să ne speriem de noua pasiune a omenirii: dronele? E încă devreme să ne speriem de efectele lor? E încă devreme să promovăm mesajul transmis de Muse: Killed by drones/ Our lives between your fingers/ Can you feel anything?/ Are you dead inside?/Now you can kill from the safety of your home with drones.

imaginea albumului Drones (sursa: aici)

Văd tot mai mulți împătimiți ai zburătoarelor cu cameră de filmat. Le manevrează fără vreun scop, se distrează și pierd timpul mânuind „o mică viitoare moarte modernă”. Departe de a fi împotriva inovațiilor în domeniul video, cred că toate acestea își merită locul în mâna celor care se pricep. Fotografia a ajuns să fie la îndemâna oricui prin disponibilitatea aparatelor și a camerelor foto încorporate în telefoane smart. De altfel, am vizionat filmulețe și documentare admirabile, realizate cu ajutorul dronelor, la evenimente mari sau în largul oceanelor. Dar ca să faci un film de calitate nu este de-ajuns să ai o dronă sau un aparat de filmat. Uneori, e de ajuns să ai talent ca să te lipsești de un aparat ultraperformant.

Câteva filmulețe realizate cu/și cu drone:Dar atât despre drone. Am să vă mai spun că cei de la Muse trag un semnal de alarmă în ceea ce privește dronele în viața noastră, înainte chiar de a le fi simțit prezența prea mult. Poate să li se pară absurd unora, dar băieții au avut mereu dreptate. Dincolo de asta, nu se știe dacă și acest ambițios proiect „back-to-basics” este un bun instrument de marketing, care le ușurează calea spre audiențe. Dar când vine vorba de ei, despre ce fel de fugă după audiență vorbim? Aici este vorba de fidelizare prin mesaj și sunet. Muse-manii, probabil, cunosc mai bine istoria și pot confirma.

Oare nu ne-am săturat de tot acest nou care ne spală creierul? Oare nu ne mai ajung imaginile care devin futile, în lipsa trăirii lor?

Drones ar putea, foarte bine, să devină albumul-subtitrare al lumii în care trăim și murim. Nu mai suntem suprinși nici măcare de moarte, darămite de viață. Tehnopatologia vieții noastre umile nu ne îndeamnă să alegem, să gîndim, nici măcar să trăim. Ceea ce știe foarte bine să ne bage în cap este să tastăm, să atingem cu degetele, dar atât. Să nu cumva să atingeți cu inima sau cu mintea! Iată, pe lângă atâtea vicii virtuale și ecranate, mai avem unul nou, de divertisment. Până una alta, ne spălăm reciproc mințile cu Facebook, Twitter, Instagram. Altceva nu avem de făcut, cum ar fi, să privim cerul. Sau să citim Război și pace ca să vedem că a privi cerul și a-i vedea adâncimea poate fi împlinirea spirituală supremă.


Iată, Muse m-a inspirat din nou, revin la ascultarea albumului și cred că am fost făcută pentru alte perioade ale istoriei. Nu degeaba ei vor să aducă acel 1970 de care am fost lipsiți.

Chapeau!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…