Treceți la conținutul principal

Nu despre asta este studenția

Dragilor, studenția nu este despre a sta în casă și a toci, nici măcar despre a bifa cursurile. Studenția e despre a-ți găsi reperele pentru ceea ce vei deveni, e despre bucuria tinereții. Mereu am simțit că pot mai mult decât îmi imaginez, de aceea, din primii ani de facultate, am muncit, am făcut voluntariat, m-am implicat, am mers la lansări de fel de fel, concerte, am făcut interviuri, am cunoscut oameni, am umblat prin țară și în afara ei.

Studenția este despre descoperire. Să te descoperi pe tine, să descoperi puterea ta, să descoperi ceea ce-ți place.

Asociația Studenților Jurnaliști mi-a fost un reper extra-facultate, dar foarte oportun și de bun augur. Mi-am regăsit aici, printre colegii cu care am rămas prieteni peste ani, încrederea. Mi-am dat seama că sunt ceea ce fac și ceea ce pot, așa că am luat mereu inițiativă, chiar dacă păreau nebunii la început. Din micile nebunii se nasc proiectele mari.Am și citit în studenție, dar nu destul, pentru că la Jurnalism ești mai mereu „pe teren”. Așa că, după o perioadă agitată, de la interviuri, evenimente și proiecte, mi-am luat un an de pauză și, ad-hoc, am hotărât că vreau să fac Filosofie și Management Cultural. Am făcut. Am citit pe înedelete autori care cu ani în urmă îmi erau doar sonori. M-am apropiat de fenomenologie, de viață și de feluri de a privi viața. Practic, anii de master mi-au fost parte din a doua studenție. Am cunoscut profesori interesanți, diferiți, care, prin felul lor de-a explica viața, m-au făcut să rămân apropiată de filosofie, psihanaliză. Am participat și aici la diverse evenimente cu specific, unde am cunoscut și mai mulți oameni a căror viață se desfășoară-ntre concepte și întrebări despre ființă și moarte.

Ideea este că așa cum te crești, așa te ai. Fie că faci o facultate, fie că nu, important este să-ți placă. Dacă citești acum aceste rânduri și faci o facultate doar pentru diplomă sau pentru a împlini dorința părinților, mai citește o dată textul și privește cerul. Fugi și fă ce vrei!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…