Treceți la conținutul principal

Qu' Est Ce Qu' on a Fait Au Bon Dieu


Filmul ăsta e despre diferențele culturale, despre familie, despre hazul diferitor culturi, despre umanitate, dincolo de culoarea pielii, de codul vestimentar, de legi sau construcții sociale. Ajungi să înțelegi cum funcționează iubirea adevărată atunci când pui în balanță amestecuri. Poftim, o metaforă chiar: amestec de ulei cu apă și amestec de lapte și ciocolată. Unul e total nerăspunzător la gravitație, iar un altul convine perfect chimiei. Amestecul de oameni poate uni sau poate zdruncina. Acolo, chiar în interiorul relațiilor dintre ei. 

Familie
O familie catolică. Familia are patru fete. Fiecare se mărită, pe rând, cu: un musulman, un evreu și un chinez. După multe încercări de integrare a străinilor în familie, după aventuri de evitare a rasismului, după cine în familie ratate, se întâmplă neașteptatul: cea mai mică se mărită și ea. Cu toții bucuroși că, în sfârșit, le vine un ginere catolic în familie, se apucă de pregătiri, de detalii și organizarea nunții. Cea mică a uitat un mic detaliu- să le spună că viitorul și ultimul ginere este...african! De aici, toată splendoarea și amuzamentul unor situații scandaloase în familia cu patru fete.

Umor
E adevărat, umorul francez nu scârțâie la ureche, nu te deranjează. Ce le-a mai rămas lor de rezolvat este problema cu rasismul. Dar, poate că tocmai asta e frumusețea, poate că nici nu trebuie rezolvat. Cine știe... Cel puțin, nu te mai oprești de râs și aplaudat. Spumoase sunt scenele în care se întâlnesc toate culturile în aceeași casă și, practic, încep să se unească într-o familie.

Franța
Nu știu cum e într-o familie tipic franceză cu patru fete, dar aș vrea să cred că e așa. Dacă nu ar fi, probabil nu am mai fi avut parte de peste o oră de umor fain. Regizorul a avut parte de actori buni, care au știut să aducă fin unele frustrări ale francezilor în jocul de rol. 

Copiii
E frumos în filme. M-aș aventura într-un proiect de cinci fete, dar nu știu ce m-aș face dacă mi s-ar umple casa de oameni atât de diferiți. Probabil, m-aș bucura de nepoți, rezultat al unor încrucișări culturale puternice, de excepție chiar! Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…