Treceți la conținutul principal

Ucraina si Rusia: o fata mare si o vaduva

Ucraina este fata mare a Europei acum. A facut majoratul si are dreptul la o lupta corecta. Si asa a dus-o cam prost intotdeauna; prin Kiev ce mai era frumos si bine, ca in rest se simtea doar boare de saracie.

Rusia este ca o vaduva trista si infuriata, care si-a promis ca va veni vremea sa ia inapoi ceea ce "a pierdut" cindva. A uitat ca lumea de azi e una in care nu mai e caz de razboi cu tancuri si rachete, a uitat sau nu a stiut niciodata ca razboiul doar ucide si nu aduce nimic in schimb? Ce vor cistiga? O bucata de pamant pentru indeplinirea orgoliului? Nostalgia KGB-ista nu a disparut niciodata, iar educatia si formarea lui Putin il indreptasesc sa faca ce face. Pai, paradoxal, nu e de mirare ca face tot ce vrea. Din jocurile recente ale lui Putin : dupa Crimeea, a urmat Donetsk. Asa a fost construit acest "Vova" cu centura neagra al Rusiei: sa ia inapoi chiar si ceea ce nu-i al lui, ceea ce si-au dorit si altii, dar nu au reusit.

In principiu, mai marii Rusiei, ce mai recenti, au vrut tot ce se putea lua din apropieri, astfel incit teritoriul sa le ofere un fel de siguranta, putere si identitate. Ei nu stiu ca harta nu este teritoriul, cum spune si Michel Houellebecq. Harta este o iluzie pentru putere. S-au tot intins ca un cearsaf murdar peste tot, dar poate ca e timpul ca Rusia sa-si spele rufele mici mai intai? Poate e vremea ca Rusia sa taca si sa priveasca in ochi direct, nu prin tunuri?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…