Treceți la conținutul principal

Poţi vedea cerul de reclame?

O plimbare la pas prin Iaşi îţi poate toci privirea. Eşti agasat la fiecare pas de reclame, casete luminoase, afişe cu tot felul de penibilităţi sau bucăţele de hîrtii lipite pe stîlpi şi garduri.


Servicii peste servicii, totul se vinde, totul se cumpără şi totul este ieftin. Aţi văzut ceva care să nu aibă reduceri? Reducerile au devenit, practic, un marketing. Nici măcar nu mai există interesul pentru a-ţi promova identitatea firmei atît cît există interesul de a promova puterea de a reduce orice din orice. Pînă la urmă, chiar avem reduceri sau e o manipulare?

Reducerile, cred, ne arată, într-un mod destul de subtil, cum că trăim într-o lume în care nu ne permitem preţul, ci doar reducerea. Trăim prost, nu? Reducerile, ca şi ratele pe care le putem lua atît de uşor cu buletinul, ne sunt dovada că trăim destul de prost. Nu avem, nu cîştigăm destul, dar muncim non-stop, nu-i aşa?

Angajat-supus-orb-mort

Angajatorii organizează, prin cele peste opt ore de muncă, săptămîna angajatului, supusului. Ce rămîne din toată munca? Bani de pîine, bani de rate şi două zile de odihnă în care să se odihnească trupul, de altfel, eficient şi pasiv (în cazul muncii de birou) timp de cinci zile. Pasivitatea trupului celor care muncesc cinci zile din şapte într-un birou are de spus o poveste tristă după aceea. Toate se răsfrîng şi nu doar asupra sănătăţii oaselor, ci şi a minţii. Pasivitatea corpului impune o pasivitate a gîndirii, a emoţiilor.

Aşadar, pasivitatea noastră, ieşită dintr-un birou după ora 17.00 ar trebui să dispară văzînd cerul albastru sau norii ce aduc o ploaie curată.Dar nu, pentru că ochii noştri sunt furaţi de reclame urîte şi inutile.Comentarii

  1. Nu chiar. Reducerile doresc să stimuleze cumpărăturile în exces, pentru profitul multinaționalelor, deci a unui grup restrîns de oameni ai Terrei.

    Există reduceri și în Emiratele Arabe Unite, dar la bijuterii și automobile de lux, nu la salam și detergent. Oricum, prețurile, chiar și reduse, sunt umflate de costurile de producție peste ocean și de transport. Produsele sunt create de oameni plătiți foarte prost acolo. Ele ajung aici după ce străbat lumea și de aceea au prețuri exorbitante.

    Cu alte cuvinte, o bere e produsă cu vreo 50 de bani la origine, dar noi ne bucurăm de prețul ei redus de la 3 lei la 2,50 lei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, GHP, dar ma gindeam ca reducerile devin un fel de a crede in ceea ce poti avea. Nu intri daca nu vezi afisat "reduceri",nu cumperi daca nu stii ca e redus din alt pret, initial. Se pare ca avem o noua filosofie la orizont- una a saraciei paradoxale. Eu, de exemplu, sunt prea saraca sa cumpar lucruri ieftine,vorba cuiva.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…