Treceți la conținutul principal

Poveste de om: Anca Scutelnicu

Creativă. Mereu inventează ceva lucrului de lîngă ea, de pe cartea ei sau din geanta ei. Ar inventa ceva și pentru sufletele oamenilor, știu eu sigur, dar nu-și permite să intre acolo. În camera ei de cămin totul e din
cărți. Are peretele plin de sugestii amuzante și deștepte. Cărțile-i stau la căpătîi, le adună ca pe niște daruri de la mama, de la mine, de la Silvia. Orice, dar adu-i și o carte. Și-ar potrivi cărțile cu hainele și ar da tuturor din ideile ei.

Într-o zi l-a făcut pe prietenul ei să citească dintr-o carte, înregistrîndu-l. Asta, în condițiile în care el chiar nu ar fi omul care să facă asta. Dacă îi dai idei de filme, reviste, reportaje sau emisiuni, imediat se uită și nici nu știu cînd vine cu idei de acolo; le transpune în nevoile de zi cu zi și ies lucruri drăguțe.

La o ședință a asociației a scris fiecărui membru cîte o scrisoare personalizată, de mînă. Îi place să se apropie de oameni, dar nici prea mult. De cînd am vorbit prima dată de Dilema Veche, recomandîndu-i articolele de acolo, nu s-a mai oprit din citit în fiecare joi. Îi plac reportajele și asta se vede făcînd în viitor. Acum, de exemplu, știu că abia așteaptă să facem împreună primul reportaj.


Uneori leneșă. Nu se grăbește pentru că-i place să tragă de timp, să-l aibă pentru ea, acolo, pentru orice eventualitate. Ascultă muzică după chef, de cele mai multe ori, și-o potrivește stării din ziua colorată sau cu tentă de gri. Știu că își împarte astfel zilele, pe culori, așa cum face și cu duzina de haine din dulap atunci cînd o supără cineva mai tare.

Obsedată de "hai să facem ceva diferit, cu suflet". Mereu își face, își cumpără, își spune, își aduce, își vrea ceva diferit, dar să aibă ceva suflet acolo. Comunicarea o face prin bunătate și prin ceea ce mai reține de prin cărți. E genul de om rafinat prin lectură.

Are vise. Ea crede în ceea ce vede. Crede că țara ei e aceeași mereu, că nu-i cere nimic în plus decît să fie un om implicat. A plîns din cauza unor neimplicați, știu eu sigur. Asta spune ceva despre altruism. Visează la o viață boemă, dar măcar cu un strict necesar. Visează să obosească frumos de la mersul pe teren, să i se spună că povestea ei a emoționat și că e bine să facă în continuare ceea ce știe mai bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…