Treceți la conținutul principal

Iaşii marilor iubiri

Citeam odată că e bine să scrii doar despre ceea ce trăieşti sau ai trăit vreodată. Altfel, cum să dai din tine sentimentul, fără de care, cititorul nu poate fi acaparat? Aşa scria, pare-mi-se, Stephen King în Misterul regelui, care pe care o recomand oricărui elev sau student creativ în ale scrisului.

Oana Lazăr
Azi scriu despre Iaşii marilor iubiri. Oana Lazăr este jurnalist la TVR Iaşi. Am crescut De mînă cu Oana , chiar dacă eu mă aflam de partea cealaltă a Prutului, doar în faţa unei sticle colorate. Plimbările cu gust ale Oanei prin Iaşi, poveştile cu nesaţ despre Iaşi, oamenii frumoşi pe care-i dezvăluia la televizor, mi-au permis să visez şi să-mi doresc, încă de pe la 10 ani, să ajung în Iaşii marilor iubiri.Astăzi mă răsfăţ cu patru poveşti documentate frumos, reconstituite pe alocuri, povestite cu o voce inconfundabilă. Oana are vocea unei femei pe care nu trebuie s-o vezi neapărat la faţă ca să-ţi dai seama cum e. Vocea spune mai multe decît ar vrea ea, poate.

Aşadar:

  • Sarah Bernhardt la Iaşi
  • Elena Cuza, Doamna din umbră
  • Haricleea Darclee, Privighetoarea Carpaţilor
  • Marinarii de la Iaşi, cu Mariana Păvăloiu
Toate aceste filme-document fac parte din primul DVD lansat de TVR Iaşi din seria Iaşii marilor iubiri, emisiune cu acelaşi nume realizată de Oana Lazăr.Vă avertizez că ceea ce puteţi vedea sub semnătura Oanei Lazăr poate provoca plăcere, dependenţă şi te poate trimite spre o nouă pasiune. După ce am vizionat prima dată povestea Sarei Bernhardt am mers la bibliotecă şi am luat cartea despre viaţa ei. Apoi am tot căutat. Ori asta e menirea unui bun povestitor, în speţă, jurnalist- să te trimită mai departe, să-ţi facă o cărare spre necunoscut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…