Treceți la conținutul principal

Emoţii noi

N-am să mă apuc să înşir aici toate emoţiile frumoase, prea de tot, pe care mi le-a asigurat încercarea de a face teatru. Am avut, poate, oameni frumoşi, care m-au încurajat, oameni ingenioşi, care au avut încredere în mine, atunci când eu nu aveam. În loc de mulţumiri, am să scriu cîte ceva despre fiecare om important, care m-a susţinut în încercarea mea de a găsi emoţii diferite, puternice, care mi-au ajuns pentru săptămâni.

Andrei m-a susţinut chiar înainte de a mă apuca de teatru. Îmi spunea că pot, că dacă vreau, ajung să îmi fac un vis de copil să devină realitate.

Aurel Luca, regizorul care a adus până acum LUDIC-ul printre noi, mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. Nu puteam să reţin nici măcar o strofă, însă el mi-a spus că dacă iau în serios ce fac, atunci voi avea numai de câştigat. Este regizorul liber în gândire, vizionar şi mereu tânăr.

Alexandra, cu care m-am înţeles doar pe alocur, pentru că suntem foarte diferite; ea m-a ajutat pentru că mi-a fost colegă pe scena de debut.

Vera a fost singura care a observat lipsa unor părţi esenţiale din plastica mişcării, din dinamică, din relaţionarea de pe scenă. Am reţinut că trebuie să ai un dialog cu orice obiect de lângă tine, să discuţi cu publicul din priviri, dar, totodată, ca şi cum nimeni nu ar fi acolo. Am s-o numesc singurătate acompaniată.

Silvia m-a bucurat cu susţineri, lucruri mărunte şi dragi în perioada stresantă. Mulţumesc.

Alex şi Alex sunt primii mei prieteni de la LUDIC.

Mai e ceva- încrederea de a continua în experimentul personal. Acum vom încerca emoţii de oameni mari cu un spectacol adaptat după un text de Ştefan Caraman. Textul predispune emoţii care sar de la un registru la altul (iubire, ură, dorinţă, respingere). Dialogul scris de Ştefan Caraman m-a atras de la prima citire, iar acum încerc să-l simt mai mult decât să-l gândesc.
__________________________________________
Aşadar, Talk Show!

Regia- Aurel Luca
Coregrafie- Vera Pântea
Sunet şi Lumini- Ionuţ Nacu
Fotografii- Andrei Constantin Iacob
Redactare afişe- Daniel Moisii

Distribuţie- Subsemnata, Alex Toderaşcu

În continuare, fotografii de la repetiţii şi fotografii de simţire a textului:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…