Treceți la conținutul principal

Casa creativă

Cum era aia cu seeds of love in my house? Păi, cam aşa e. Dacă plantezi de bunăvoie şi nesilit de nimeni, îţi
creşte dragostea vrând-nevrând, se duce până şi la vecini. Ideea e să nu deranjeze. O dragoste cuminte, aşezată şi decentă. Am vizitat multe case, ducându-mă în vizită sau din întâmplare. Ce nu-mi place mie este că mulţi nu se-ngrijesc de casa lor prea original. Asta, probabil pentru că nici ei nu sunt. Haideţi să vă povestesc despre cum îmi fac eu casa frumoasă, mai ales că e nouă.

Dau sfaturi deja, hmm, ce mare m-am făcut!

1. Fii creativ mereu, în fiecare colţişor. Desenază buburuze pe hârţii, fluturi sau curcubee. Astfel, casa ta devine colorată, numai bună pentru a visa.

2. Expune amintiri, lucruri de care eşti legat într-un fel. Asta îţi va face poftă să îţi creezi amintiri frumoase încontinuu.

3. Decorează cu lucruri neconvenţionale. Dacă ai, de exemplu, un scaun mai urât, ia o eşarfă mai mare, ceva vintage şi acoperă-l.

4. Creează-ţi spaţii pentru activităţi frumoase: pentru citit, pentru sîmbetele leneşe în care staţi la cafeaua caldă de dimineaţă, loc pentru lucruri pe care nu le foloseşti, loc pentru toate hainele tale trăsnite.

5. Fă-ţi un loc pentru şedinţă foto. Un perete colorat, pe care să pui un sticker sau să improvizezi unul, mereu este atractiv pentru amintiri pe obiectiv.

6. Chiar şi la chiuvetă fii creativ- adu-ţi accesorii fistichii, de genul unor perii de spălat mai deosebite, nişte bureţi cu forme.

7. Nu uita să ai flori mereu în vază.

P.S.: dacă găseşti o buburuză în casă, e semn de casă bună. N-o alunga, n-o omorî. Noi avem una.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…