Treceți la conținutul principal

Eu mă tund

Aveam 6 ani și mai aveam  și o neînțelegere pentru distinsele doamne, care nu-și tundeau fetițele, tocmai pentru că o fetiță nu se tunde. Ideea că-ți sluțești bunătate de fetiță dacă o tunzi, mi se părea aberantă, comunistă și închisă. Mă dispera, mă zăcea pînă la refuz și... mă tundeam.

Am o mamă deschisă la minte cînd vine vorba de schimbări. Eram o Amelie a familiei. Aveam multe momente în care eram mai matură decît mă făceau să par bretonul și lungimea părului. Așadar, nu contează cît de lung ai părul (...)

Bobul meu era drăguț și invidiat de săracele colege, care nu îndrăzneau măcar să se gîndească la o tunsoare. Cel mult la o tăiere de vîrfuri. Și ce se mai lăudau cînd își luau un pic din vîrfurile arse de soare. Ele spuneau că după aceea creștea mai sănătos. Așa vedeau la televizor. Mai aveau un motiv pentru care nu se tundeau. Erau îngrijorate de ce fel de coafură vor avea la serbările penibile organizate de Anul Nou sau 8 martie.

De aici, durerea mea față de aparențe. Am crescut printre ele și, cîteodată, cu ele. Impusă fiind.

Acum am 23 și urăsc la fel de mult femeile care se tund doar pentru a revigora cît de cît firul de păr. Ele nu se redescoperă, nu se relaxează, nu se cunosc. Sunt fade. Nu-și permit să fie privite și altfel. Chiar există snoabele alea, care nu se tund ca să nu umble la seriozitatea feței sau la imaginea personalității lor. Obsesia lor este să nu fie, care cumva, diferite. Hai, globalizați-vă. Ieșiți din același ou. Majoritatea. E ca și în cazul acelora care nu se machiază. Ele spun că nu folosesc fond de ten pentru că le îmbătrînește fața. Va fi mai îmbătrînită dacă nu e îngrijită. Și, credeți-mă, machiatele se îngrijesc mai mult decît fadele.

Reinventați-vă! Încercați schimbarea. Ignorați oamenii obișnuiți. Există, trăiesc pe lîngă noi. Și încă foarte mulți. Citiți cărți și tundeți-vă.

Dacă nu vă iese, luați de aici o rețetă:

Se ia una bucată femeie fadă.
Se duce la cea mai apropiată unitate de coafare.
Se face schimbarea după caz, fără kitsch. (a se vedea pe stradă și în dicționar ce înseamnă kitsch).
Apoi luați fata, pe jumătate schimbată, o îngrijiți cu parfum, loțiuni și machiaj.

Atenție. Prea multă preocupare poate da în diverse lucruri banale.

Pericol. Vă puteți pierde soțul, bărbatul sau amantul din cauza fricii de eșec. Fiți voi înșivă! Nu vedeți că sunteți o sută și toate la fel? Păi te saturi să mănînci la restaurante diferite aceeași ciorbă de vită. Eliberați-vă de limite. Schimbați măcar recipientul pentru sarea pe care o adăugați la ciorbă.

Ah, nu ne mai priviți din colțul ochiului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…