Treceți la conținutul principal

One day (O singură zi), 2011

Cufundaţi-vă pînă la lacrimi în dragoste. Urmăriţi One Day. O dragoste aparent întîmplătoare, dar la bază nu e deloc aşa. Energiile care se atrag, persoanele care, parcă se cunosc din altă existenţă, momentele unice dintre doi prieteni adevăraţi. Toate acestea ajung să facă un scenariu viu, la care adormi doar dacă eşti foarte obosit.

Eu nu am adormit şi am trăit fiecare clipă alături de Anne Hathaway. E genială. Parcurge uşor ipostaze diferite: tocilara îndrăgostită, tînăra neajutorată fără noroc în dragoste şi carieră, pierdută în Londra ... apoi, fata de succes din Londra, scriitoarea de succes din Paris, fericita scriitoare care-şi împlineşte dragostea şi iartă. Apoi, Anne e cea care nu mai e. Dispare. Acolo începe să doară.


Filmul poate fi acuzat şi etichetat de ieftineală. Şi ce? Mai bine regăseşte-ţi nişte părţi sensibile acolo şi dacă sunt de reparat, repară-le.  Despre Jim Sturgess ce să zic? A fost propriul psiholog pînă la urmă. Şi-a regăsit puterea acolo unde se aştepta mai puţin. Cum poate cineva care nu şi-a hrănit sufletul la timp cu cele necesare, să ajungă după 30 de ani fericit? Doar dacă acceptă rănirea şi se reconstruieşte în interior.
Fără ea.

Apoi, mă voi tunde ca ea pînă la urmă. Să-mi spună mie cineva că femeile cu părul scurt nu sunt feminine sau sexy. 


  • One Day durează 107 minute.

  • Regia- Lone Scherfig

  • Lansat pe 19 august 2011 în SUA

  • Genul- Dramă, Romance

  • Trailer oficial:  • Îl puteţi vedea online aici.
 


Comentarii

  1. Ştii că mmi-ai făcut o surpriză, nu? Şi se citeşte repede. Mulţumesc, Zurlie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…