Treceți la conținutul principal

Şi Caii sunt Verzi pe Pereţi la Iaşi


Cea mai aşteptată comedie româneasca din această toamnă, Şi caii sunt verzi pe pereţi, în regia Dan Chişu, vine la Iaşi în data de 30 Noiembrie. Proiecţia va avea loc doar vineri de la ora 19.30. Proiecţia filmului nu se va repeta.

Din 2 noiembrie filmul Şi caii sunt verzi pe pereţi poate fi văzut în cinematografele din ţară, urmând ca echipa să organizeze o caravană care va trece prin principalele oraşe din România.
Filmul a fost  invitat să participe în secţiunea World Cinema din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo care va avea loc intre 25 noiembrie şi 6 decembrie 2012 ( http://www.ciff.org.eg).

Este o poveste despre iluzia de a te îmbogăţi în România. Într-o ţară în care poveştile izbitoare despre a câştiga bani uşor sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este şi uşor realizabil.
Povestea urmează două destine: cel al  unui cuplu de tineri, Marius şi Cosmina, care ar fi putut deveni bogaţi; iar celălalt urmăreşte povestea a doi adulţi, Tocitu şi Buzila, care din cauza lipsei lor de cunostinţe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă şi pierd toate economiile lor.
Poveştile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice speranţă şi refuză singura lor şansă de a se îmbogăţi. În cele din urmă, ne dăm seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obişnuiţi în situaţii extraordinare, declară regizorul filmului Dan Chişu.

Eroii sunt Tocitu şi Buzilă. Tocitu, un paznic de depozit, necăsătorit şi scrupulos, tocmai a fost înştiinţat că în depozitul la care lucreaza totul va fi computerizat şi este pe punctul de a-şi pierde slujba  pentru că nu ştie să folosească calculatorul. Încercând să-şi găsească altă slujbă, realizează că acest lucru nu este posibil fără nicio cunostinţă de utilizare a calculatorului. Prin urmare, se înscrie la cursuri şi cu ajutorul instructorului reuşeşte să-şi cumpere un calculator şi să-şi creeze un cont de email. Neobişnuit cu internetul, primul email pe care îl primeşte, îl priveşte ca pe un lucru foarte serios şi este convins că a câştigat deja  un million de dolari, pentru care trebuie doar să-şi deschida un cont  în care Loteria Britanică să depună fabuloasa sumă câştigată.
Celelalte personaje sunt Marius şi Cosmina. La fel ca oricare tânăr, Marius merge într-o noapte în club cu prietenii, beau bere, se distrează, fumează. Cosmina este una din fetele care promovează un brand de ţigări în club, care de aceasta data organizează cea mai mare loterie de acest gen din România. Marius vrea să o cunoască aşa că se înscrie în loterie. În scurt timp, Cosmina îl sună să îl anunţe că este fericitul câştigător. Cei doi se întâlnesc dar cand îi întinde Cosminei biletul câştigător îşi dă seama că a trecut din greşeală numele de familie al tatălui, intenţia de atunci fiind de a o agăţa pe Cosmina, nu de a câştiga premiul. Părinţii lui sunt divortaţi şi în buletin are trecut numele mamei. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Împreună încearcă să găsească pe cineva în Romania cu acel nume , care i-ar putea ajuta să încaseze premiul. În căutarea lor gasesc un minor (care nu poate încasa premiul ), un repatriat, un surdo-mut şi o persoană decedată. Ultimul pe listă este paznicul de depozit. Între timp , Marius este încântat că îşi va cunoaşte tatăl.
În cele din urmă, ne dam seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obişnuiţi în situaţii extraordinare.

____________________________________________
Detalii suplimentare despre film puteţi găsi pe site-ul www.sicaiisuntverzipepereti.ro sau pe pagina de facebook.com/sicaiisuntverzipepereti

            Materialele pot fi descărcate de pe adresa de ftp
client.familyfilm.ro
USERNAME: caiverzipress
PAROLA: cvp597p

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…