Treceți la conținutul principal

O vacanţă cât o viaţă


Vacanţa mea face parte din tradiţia unui tânăr care rămâne mereu student, chiar şi atunci când nu mai are carnet de student. Fie că am colindat România de la un colţ la altul, fie că am citit cărţi prin fiecare parc posibil din Iaşi, m-am relaxat şi mă simt în vacanţă mereu. Costineşti, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Târgu-Neamţ, Suceava... Toate reprezintă acuma locuri-abţibild pentru mine, am amintiri frumoase şi peste zece mii de fotografii. Laptopul meu nu mai ţine mult.

Ce este frumos în vacanţă: nu poţi fi stresat decât de faptul că bagajele nu-s încă gata pentru următoarea destinaţie. Telefonul poate fi lăsat în legea lui, oricum te poţi retrage într-un loc fără prea mult semnal.
În vacanţa mea continuă nu am ţinut cont de bagajele enorme, ba chiar am încercat sa le fac cât mai mici şi să-mi iau, cum se spune, doar strictul necesar. Pe alocuri, am mai renunţat la fondul de ten şi pudră, iar câteodată mi-am permis să mă simt alintată de-a binelea.

Am descoperit o Românie cu oameni frumoşi, pe care o s-o caut în continuare. Vacanţa asta e prea bună ca să nu mă laud. Cel mai mult mi-aş dori să o continuu în Maramureş şi într-un oraş cu multe biciclete şi aer curat. 

P.S: De altfel, îmi place să câştig mereu, iar aici, pe blogul lui Ioan Mihai, puteţi câştiga premii serioase!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…