Treceți la conținutul principal

O dimineaţă cât zece

M-am trezit şi am dat o fugă pe bicicletă până la aprozar pentru fructe proaspete. Am trecut şi pe la chioşcul de ziare. M-am întors cu două banane şi o Dilemă. Bananele- în shake, ziarul- la creier. La opt fără cinci eram cu dilema şi cu shake-ul în faţă, ba le-am făcut şi o poză împreună, nu de alta, da' le stă bine. Sau de semi-snoabă ce sunt. :D

Am ţinut să iau Dilema de săptămâna trecută, aşa ca să mai iau o pauză de la articole care deplâng sportul românesc. Nu am avut noroc, încă nu s-au liniştit spiritele înfocate de dor şi jale. Apar reacţii de la Dilematici, care mai de care mai pro finanţarea sportului românesc. Ce să finanţezi , mă întreb?

Copii talentaţi sunt, antrenori s-or fi găsit, dar ţara, ţara de unde o luăm?

 Mi-a plăcut ce a scris Radu Naum în pastiluţa un sport la Răsărit: Dumnezeu n-a fost român. Că nu ne mai dă nici ploaie până nu ne plătim facturile istorice. Asta cam aşa este, dacă stăm să ne gândim că suntem o naţiune păcătoasă, care ne-am ucis conducătorul în ziua sfântă de Crăciun. Cică aşa ar spune şi preoţii de pe muntele Athos.

Mai departe cu vorba, Andrei Pleşu m-a pus, ca de obicei, pe gânduri. Eu, convinsă de unele idei politice, ajung să mi le smintesc acuma. Gabriel Giurgiu, inerent ironiei pure şi stilate la cel mai înalt nivel (precum o face şi la tv, de altfel), tot la sport s-a blocat. Dar exemplele lui din America sau Marea Britanie sunt logice, ce să mai.

Mircea Vasilescu mi-a spus că TVR nu gândeşte bine. TVR-ul, da, a devenit un singur om care taie şi spânzură acolo unde ar trebui să reformeze. Când l-am citit pe Comănescu, eram de acord cu închiderea TVR info şi TVR Cultural (parţial), însă după Mircea Vasilescu, potop în capul meu! Păi, într-adevăr, cum să închizi principala ta funcţie, cea de informare, educare şi cea culturală? Cine ştie, poate în locul studiourilor se deschid agenţii de modele sau cluburi de fiţe? Aşa, ca să le fie unora chiar în ogradă ocupaţia de bază. Mai bine ar deschide acolo nişte grădiniţe. Ar face un bine.

Articolul Andreei Archip m-a atras să-l citesc, cu toate că era pe ultima pagină. În jocul ei de-a vacanţa din Eforie, mi-am regăsit, de fapt, perfect, jocul meu de-a vacanţa din Costineşti. Se pare că e o ţară a omogenităţilor, dar împachetată diferit. Aparenţele contează, atât. Atunci, măcar aparent, citiţi Dilema!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…