Treceți la conținutul principal

Locuri de vis

Când am ajuns prima dată la Sadova mi-am zis că nu poate fi adevărat. Credeam că e o parte de vis a României, a Bucovinei. Oameni primitori, oameni bucuroşi să îţi pună pe masă doar ce-i mai bun, preţuri omeneşti şi privelişti dumnezeieşti. Munţii sunt legaţi de nori, iar soarele se joacă de-a umbra jucăuşă. Totul e de vis, iar pensiunea Steaua Nordului este locul perfect pentru câteva zile de perfectă detaşare de la rutină şi nu numai. 

Cea mai bună afinată, cea mai ingenioasă dulceaţă de afine şi un păstrăv proaspăt cu mămăliguţă se găsesc la restaurantul Steaua Nordului. Ca să nu mai zic de clătitele casei, care sunt umplute cu fructe exotice caramelizate, îngheţată şi sirop. M-am răsfăţat prima dată şi am revenit. Am revenit tocami pentru că serviciile sunt aşa cum ar trebui să fie, iar ospitalitatea depăşeşte preţul. Managerii ştiu probabil că e mult mai bine să pui accent pe mulţumirea turistului, să-l răsfeţi şi să-l faci să revină, ba şi mai mult, să facă recomandări şi altora. Iată cel mai bun plan de marketing.

La pensiune găsiţi camere perfect mobilate, curate, dotate cu de toate. Dacă mergeţi în grup aţi putea închiria un apartament destul de drăguţ la preţ foarte bun. Este ultima pensiune din vârf de munte, adică în spatele ei sunt doar munţi, iar în faţă se desfăşoară şerpuit drumul spre Sadova şi Câmpulung. La Steaua Nordului se termină drumul.


Pentru cei veniţi cu grupul sau în familii sunt amenajate foişoare, terase sau un leagăn pentru relaxare. Acolo veţi face cunoştinţă cu Obama, Haiduc şi Oaie. Sunt câinii mari şi nostimi până... la primul lătrat. Nu lipsesc iepuraşii, raţele şi păstrăvul crescut acolo, într-un bazin amenajat.

Ah, şi să nu uit de cea mai bună salată cu nuci, miere şi dressing natural de iaurt pe care am putut s-o mănânc vreodată!
Eu nu mai vorbesc, las fotografiile să o facă mai bine:
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…