Treceți la conținutul principal

Cutremur, referendum, muzică şi oglindă

De ce suntem oameni egoişti, invidioşi şi răi? Bineînţeles, ne dăm seama să fim mai buni atunci când ni se pune vreo greutate pe umeri sau ne apucă frica. A fost primul cutremur pe care l-am simţit. Azi noapte la ora două, am crezut că se desprinde canapeaua de mine şi că trebuie să îmbăţişez peştele din acvariu.

Pentru câteva momente (bine ar fi să dureze), mi-am iubit toţi duşmanii. Dacă era ceva mai mult pe scara Richter, nu mai conta nimic din cele enunţate mai sus. Contează omul bun. De ce nu ne dăm seama de asta şi atunci când ne este bine?

Astăzi, vă descriu puţin o piesă ce merge la sufletul meu de după primul cutremur simţit.

  Haideţi să ne facem inimile să vorbească o limbă pe care să n-o înţelegem, dar să fie a noastră. Piesa te pune să-ţi fugi prin gânduri, să îţi grăbeşti sângele să parcurgă mai repede casa venelor, să faci mai mult azi decât ieri. Robbie Williams e unul dintre grandomanii vieţii cu toate plăcerile ei. Cine nu ştie asta, eh, ce să mai... Oare dragostea adevărată, cea de mamă, cea de casă, cea de ţară, cea de prieteni, limbă şi libertate, - oare se ţine în noi mereu? La grădiniţă am învăţat că există mai multe feluri de dragoste, aşa ne spunea educatoarea. Acum, cred că există, dar că le schimbăm din prioritate în funcţie de culoarea sângelui. Oare educatoarea mea s-a gândit vreodată la aşa ceva? Avem cu ce să ne facem viaţa frumoasă:  cu un zâmbet dimineaţa în oglindă, cu o cafea aromată, cu o călătorie neprogramată, cu libertatea de a face doar ce ne place, cu bucuria de a-i putea face pe alţii bucuroşi. Acum, mai mult ca oricând, românii au nevoie de o privire în plus în oglinda dimineţii lor. Să vă uitaţi de două ori dimineaţa în oglindă, fie ea din baie sau din dressing room sau din curtea de la ţară. Numai să nu fie ciobită, asta ca să vă vedeţi bine orizontul din spate. Cei de la bloc pot deschide geamul pentru că, de altfel, vor vedea perete alb. Trebuie, românilor, să vă vedeţi libertatea şi viitorul într-o oglindă veselă, nu într-una pe care nu aveţi voie să lăsaţi un mesaj copiilor şi nici într-una pe care nu aveţi voie să vă declaraţi libertatea, fie şi printr-un ruj de un roşu aprins.

Românilor, eu sunt cu sufletul cu voi. Dacă aş fi şi cu actele, cu siguranţă aş merge la votul din 29 iulie şi aş alege să mă pot uita într-o oglindă căreia nu i s-a furat corectitudinea scrisului de pe etichetă. Şi da, aş alege răul cel mai mic. Dacă nu era acest rău până acum, noi, mulţii studenţi basarabeni nu ajungeam aici şi nu simţeam că statul român are, poate, mai mare grijă de noi decât o face Moldova, Republica Moldova.

Uitaţi-vă în oglindă, domnilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…