Treceți la conținutul principal

Caravana TIFF staţionează în grădina Palas timp de trei zileAsociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes, Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa. Întreg proiectul este sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

A 4-a ediţie a Caravanei se desfăşoară în intervalul 13 iulie – 6 septembrie 2012 şi cuprinde 9 destinaţii. Până acum, Caravana a trecut prin la Constanța (13-15 iulie) şi Mangalia (20-22 iulie). Între 27-29 iulie    Caravana face oprire la Sibiu, apoi la Cluj (3-5 august) continuându-și drumul către Iași (10-12 august), Braşov (24-26 august), Bistrița (28-30 august), Oradea (31 august - 2 septembrie), Timișoara (4-6 septembrie). Proiecțiile  se desfășoară în aer liber, iar accesul este gratuit.

Filme premiate internaţional vor fi proiectate în gradina Palas pentru cinefilii ieşeni

Printre filmele ce vor fi proiectate în cadrul Caravanei TIFF 2012 / Operation Kino se numără
Cumplit de fericită / Happy, happy, în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obținut Marele Premiu Sundance 2011; Our Grand Despair / Marea noastră disperare, producție turcească nominalizată la Ursul de Aur – Festivalul Internațional de Film Berlin 2011; Children of Sarajevo / Copii din Sarajevo, film cu care Aida Begic a obținut Premiul special al juriului, secțiunea Un Certain Regard, Cannes 2012; Tilt (dramă romantică în regia lui Victor Chouchkov), filmul pe care Bulgaria l-a înscris la Premiile Oscar 2012, secțiunea cel mai bun film străin.

De asemenea, putem menționa Gianni și femeile/ Gianni e le Donne, o comedie italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator sau The Best Exotic Marigold Hotel/ Hotelul Marigold, de John Madden, jurnalul aventurilor amuzante ale unor pensionari britanici, care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promoţionale îl prezintă ca fiind cel mai opulent şi frumos loc de pe pământ.

Pe lista titlurilor prezentate în cadrul Caravanei se regăsesc și cele mai recente producții autohtone, precum Despre oameni și melci, cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, care a deschis oficial TIFF 2012 și va avea lansarea oficială pe marile ecrane în această toamnă, Visul lui Adalbert, o comedie neagră semnată de o Gabriel Achim, sau Tatăl Fantomă, în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș într-un rol deopotrivă impresionant și inedit.

În decursul celor 3 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. Astfel, în 2011, peste 25.000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.

Așadar, Caravana TIFF ajunge în acest weekend la Iași (10-12 august) în Grădina Palas cu următoarele proiecții: Cumplit de fericită (10 august), Tatăl Fantomă (11 august), Gianni și femeile (12 august).  
Mai multe detalii despre calendarul Caravanei TIFF 2012 şi programul din fiecare oraş, vor fi disponibile în curând pe site-ul www.tiff.ro
Partener local oficial al Caravanei TIFF este Asociaţia Studenţilor Jurnalişti.

Susținut de: Digi (RCS & RDS)
Recomandat de: KissFM
Parteneri media naționali: Zile și Nopți, CineFan, Hipmag, Metropotam, Studenție.ro, CinemaRx
      Parteneri media locali : Asociația Studenților Jurnaliști Iași, Inoraș.ro, Ziarul de Iași, Cronica de Iași,
Iași Live, Alt Iași, Cultura în Iași, Magic FM, CITV, IaşiFun.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…