Treceți la conținutul principal

Ce am văzut la Palas Iaşi


Când gospodina nu-i acasă sau afacerea PALAS IAŞI
De mică, mama m-a învăţat că nu e bine să dai gunoiul sub covor: păi când te apuci de curăţenie, să se simtă că e mână de gospodină, de altfel, zici că a dat mâţa cu coada. Cam aşa suna mustrararea de la prima abataredin funcţia de gospodină . Nu aveam mult, vreo 10 ani, cred. Am crescut, dar n-am uitat. Azi am fost şi eu la deschiderea Palas Iaşi. Aveam aşteptări mult mai mari, mai ales cu toată vâlva care s-a făcut pe online şi nu numai. Mă aşteptam la o curăţenie sclipitoare, să lingi mac de jos, nu alta. Dezamăgire. La parter încă era loc de o curăţenie ca în reclamele cu Mr. Proper. Aveam un deja vu cu vorbele mamei mele- a dat o mâţă cu coada, n-a fost o gospodină. Se simte graba cu care a fost deschis Palas, pentru că o inaugurare de o asemenea amploare cere, totuşi, nişte standarde în amenajare şi curăţenie, cel puţin.
În principiu, după ce se termină toate lucrările de la Palas, sunt sigură că va arăta bine până în cel mai mic detaliu.
Apoi mai ştiu tot din cei şapte ani de-acasă că atunci când aştepţi musafiri, treaba trebuie să fie gata, nu te apuci să ştergi geamuri, nu? În regulă, se înţelege goana după deschidere.
De la Cărtureşti ies cărţile prin geam...
Ingeniozitatea de la Cărtureşti
M-a impresionat locul transormat de Cărtureşti, de unde nu aş mai fi plecat. E singurul loc drăguţ, cu dichis, ingenios prin detalii şi, de ce să nu recunoaştem, nu e pentru toţi. Intră cine vrea, rămâne cine poate. Rămâi, rămâi, pentru că te atrage până şi culoarea mobilierului şi a mochetei.
De la Cărtureşti ies cărţile prin geam... O idee ingenioasă de a atrage priviri şi de a promova cartea. Mergeţi să vedeţi! Vă recomand cu drag. Acolo puteţi găsi şi nişte cărţi poştale gratuite pe care să scrieţi celor dragi recomandări de carte. Cu dichis, ce să mai...
H&M, atât de îndrăgitul H&M era astăzi plin de oameni. Nu am rezistat mai mult de cinci minute, până să văd că intră oameni cu baxuri sticle de apă în mâini şi căruţ cu bebeluşi. Mi-a fost de ajuns.  Dincolo de toate  acestea, presupun că vom vedea mult mai mulţi ieşeni mai bine îmbrăcaţi pe strada, nu?

GALERIE FOTO:
Dichis la Cărtureşti

Cărtureşti

Cărtureşti

Colecţii inedite la Cărtureşti

Cărtureşti

Cărtureşti

Atmosferă cu dichis la Cărtureşti
Cărţile poştale gratuite de la Cărtureşti

Sunt chiar drăguţe

Vă ziceam de căruţ şi bax cu apă. H&M Iaşi


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…