Treceți la conținutul principal

Noul ambasador al Franţei în România: "Am avut marele noroc de a-l cunoaşte personal pe Nelson Mandela"

Excelenţa Sa, Philippe Gustin

Philippe Gustin este noul ambasador al Franţei în România. Dincolo de rigiditatea unui ambasador foarte serios şi cu o artă retorică foarte bine pusă la punct, am cunoscut un om simplu, modest şi plin de entuziasm. Chiar dacă era grăbit să prindă avionul de întoarcere spre Bucureşti, Excelenţa Sa mi-a răspuns la curiozitatea pe care mi-a stârnit-o CV-ul personal. Vorbeşte într-un ritm alert o franceză curată şi cunoaşte destul de bine româna, destul ca eu să-fi zis la final Merci, iar el să-mi răspundă cu Mulţumesc!

A fost fericitul promoţiei Nelson Mandela de la ENA (l'Ecole Nationale d'Administration)


 Ce înseamnă promoţia Nelson Mandela? Am citit în Cv-ul Dvs şi eram curioasă. L-aţi cunoscut?


Am fost delegat de promoţia mea de la Şcoala Naţională de Administraţie pentru a-i reprezenta.  Am avut marea ocazie şi marele noroc de a-i ura bun venit lui Nelson Mandela, de a-l servi şi să pot spune că acest mare om a pus mâna pe umărul meu. A venit în întâmpinarea promoţiei noastre. Mare om, un domn !


O amintire legată de el sau ce vă amintiţi de atunci?

Da, în primul rând, a fost, pentru noi toţi, studenţii străini, centrul atenţiei. A fost un moment unic- 
11 decembrie 2000, când ne-a ţinut un discurs foarte bogat. Ne-a povestit despre istoria personală, despre viziunea asupra lucrurilor. Îmi amintesc de el că era într-o formă bună şi într-o formă intelectuală foarte bună.


Aţi reuşit să vă faceţi o părere despre presa românească?

Da, citesc presa româneasca în fiecare zi, în limba română. Mi se pare foarte bogată în titluri şi subiecte în comparaţie cu presa franceză.  Am mai înţeles că numărul oamenilor care citesc presa scrisă este mai mic decât al celor care sunt adepţii audiovizualului, mai ales că sânt atâtea canale TV, fiecare cu particularitatea sa. Este foarte interesant pentru mine în a face o comparaţie cu presa franceză şi cu presa din alte ţări.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…