Treceți la conținutul principal

Stilul Ellen DeGeneres, pro sau contra?


Logo-ul emisiunii lui Ellen
Încep lista unor cronici how to dress to impress  cu o vedetă care, practic, a luat locul, ocupat cu succes mare până acum de Oprah Winfrey.
V-o aduc în atenţie pe haioasa Ellen DeGeneres.

Pacienta mea de astăzi este gazdă a emisiunii „The Ellen DeGeneres Show”. Pentru cei care nu dau click mai sus, le spun pe scurt aici că Ellen este lesbiană, nonconformistă şi băieţoasă din punct de vedere vestimentar. A stârnit multe discuţii pe internet, iar cei mai curioşi şi furioşi încă nu au găsit un răspuns. Foarte bine. Iată şi dovada nonconformismului. 

Ellen DeGeneris
Stilul lui Ellen este haios, băieţos, dar ok pentru ce face ea. Cine n-o agreează pe ea când apare îmbrăcată în cămaşă, cravată, sacou, pantaloni drepţi şi atât cât să nu-i acopere doar un pic glezna plus tenişii care-i dau un aer tineresc-şic. Asta, bineînţeles, în combinaţie cu vestimentaţia. Pentru că puteţi vedea o doamnă încălţată în tenişi, dar dacă are nişte blugi super-mulaţi cu nu ştiu ce aplicaţii de pietre swarovski pe ei şi o bluză cu LOVE, eventual. Dispare şicul, charmul

Combinaţia vestă-cămaşă-pantalon clasic (tip elev britanic) se potriveşte tipului de divertisment pe care-l face Ellen. Ca să dea o notă de sobrietate ilară, îşi alege cravata, care, în diferite moduri, îţi creează imaginea de: seriozitate, lejeritate, nonconformism sau eleganţă masculină. Toate acestea dacă schimbi o piesă. E la fel ca în designul de interioare: dacă schimbi o draperie modernă cu una din ecosez, de exemplu, senzaţia se schimbă doar din atâta lucru. La fel se întâmplă dacă porţi o fustă gri în pliuri cu nişte cizme lungi de tip cowboy şi o bluză elegantă cu fundă la gât, care, eventual, să aibă o culoare vie.

·        Notă pentru vestimentaţia lui Ellen DeGeneres: 9.50
·        Notă pentru adecvarea ţinutelor cu tipul emisiunii, invitaţii, decorul şi personalitatea: 10
·        Notă pentru atitudinea în concordanţă cu hainele purtate la emisiuni: 10
Voi, ce note îi daţi?

Ce scriu aici, poate fi înţeles şi aşa: cum să te îmbraci ca lumea să perceapă stilul tău ca fiind unul aparte, unul care să te definească şi să te diferenţieze dintr-o mie. Este cel mai greu lucru din lume pentru unii moderatori TV. Se întâmplă uneori ca invitaţii moderatorilor şi realizatorilor să fie mult mai bine îmbrăcaţi şi mai stilaţi, iar acest lucru poate dăuna imaginii şi scade, nu doar din reputaţie, ci chiar te părăseşte publicul. Asta, având în vedere că un om îmbrăcat prost sau neadecvat emisiunii, provoacă o durere retinei. Scuzată să-mi fie judecata, pardon! Asta, aşa, off the record, ca să fim sinceri cu noi înşine, nu?

Ellen Degeneris cu invitata sa din 13 martie 2009- Portia de Rossi
Îmi amintesc acum de un profesor de comunicare (Dan Stoica, Conf.univ.dr. Dan Stoica, Prodecanul Facultăţii de Litere, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi), de la care auzeam foarte des confruntarea celor două posibilităţi : adecvare versus inadecvare. Până la urmă, hainele comunică multe despre noi. Altminteri, vorbim de televiziune, care trebuie să comunice bine şi unde imaginea iese în faţa cuvintelor.  
O singură curiozitate mai am pentru ziua de astăzi. De ce unii moderatori foarte buni, de altfel, au frica de a fi diferiţi, de a adopta un stil doar al lor şi, de ce nu, de a purta şosete sport în papuci de pânză? (poate aţi citit fenomenala carte de Ian McEwan, Inocentul, de unde am furat această imagine, care poate fi feminină dacă e adaptată la decor şi împrejurare).

Să reţinem că ne putem îmbrăca frumos cu zece lei şi ne putem îmbrăca destul de kitchos  cu mii de euro. Contează intuiţia şi atitudinea. Nu-i aşa? Ziceţi voi!
The Ellen DeGeneres Show este o producţie Warnerbros şi e redifuzată de EuphoriaTV.

...puteti s-o urmăriţi şi pe Youtube, de altfel: http://www.youtube.com/watch?v=FDLZGLyDChM 

surse foto: www.online.wsj.com, www.zimbio.com
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…