Treceți la conținutul principal

Moderatorii de televiziune: păpuşi Barbie, kitsch-uri sau modele?


De ceva timp am o problemă.

Nu ştiu cât de mult e legată de orgoliul personal şi cât la sută constituie orgoliul profesional în devenire. Chestiunea la care vreau clarificări, poate cauza discuţii aprige şi chiar cred că ar fi cazul. În caz de reacţii adverse, închideţi tab-ul cu blogul meu. Nu vă adresaţi medicului, mai bine consultaţi un om inspirat şi bine îmbrăcat.

DE CE?
Présentateurs d'Automoto

 1. E din ce în ce mai mult kitsch pe ecranul televizorului şi mă trezesc prost dispusă
 2. Doar posturi ca BBC, CNN, TF 1, Pervîi Kanal (Postul Public de Televiziune din Rusia) sau SKY TV mai promovează bunul gust şi decenţa în materie de vestimentaţie
 3. S-a creat un fel de curent al kitsch-izării la TV
 4. Mă deranjează că oameni speciali precum sunt moderatorii TV, care ies în faţă pe sticlă, se îmbracă la fel ca orice domnişoară care merge în club, la mall sau la piaţă                                                           

(imagine: Marion Jollès, Jérôme Chont, et Jean-Pierre Gagick prezintă în fiecare  duminică AUTOMOTO la TF 1)

Pentru textele pe care le postez aici, încerc să am o parte de documentare bine pregătită. În caz contrar, aştept reacţii.

DOCUMENTARE:

 1. Referinţe la cele mai bine cotate publicaţii online din domeniul modei şi al designului vestimentar din lume
 2. Referinţe la cele mai bune cărţi din domeniul modei si a vestimentaţiei
 3. Păreri avizate de la designeri din moda românească, din arta designului vestimentar (iar dacă ajung, poate obţin şi de la cei străini păreri şi “vorbe”)
 4. Dreptul la replică pentru cei vizaţi sau pentru cei „care se simt”
 
 ABORDARE:
 1. Sinceritate
 2. Seriozitate
 3. Interes
 4. Dorinţa de a schimba ceva sau măcar de a îmbunătăţi                                                          
(imagine: Ecaterina Andreeva prezintă în fiecare seară,  ştirile la postul public rusesc de televiziune Pervîi Kanal)   


ARGUMENT PLUS
Poate părea banal subiectul ales de mine, dar chiar merită interes. Meru e loc de mai bine şi detaliile fac TOTUL! Şi precum spunea Mark Twain, hainele îl fac pe om. Oamenii dezbrăcaţi (a se înţelege şi oamenii prost îmbrăcaţi), au o influenţă mică sau chiar deloc asupra societăţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O zi cu 10 lucruri bune şi un bob perfect/ @Aurelian Ion Salon

1. Normal, Eva Tocilă a dat lovitura din nou. Eva (sau Evelina) de la Aurelian Ion Salon, care face minuni cu părul.

2. La Aurelian Ion Salon  revin cu bucurie.

3. Am crescut cu tunosarea bob și recunosc, îmi stârnește și o nostalgie. Mama mă ducea mereu să mă tundă bob, ca „s-arăt a copil de om gospodar”.

4. Eva se pricepe la linii perfecte și m-a uimit, epntru că ceea ce a făcut ea astăzi seamănă cu o liniile realizate de Cătălin Lungu acum vreo patru ani pentru părul meu.

5. Produsele folosite de profesioniștii de la Aurelian Ion Salon provoacă dependență, mai ales cele din gama Milkshake.

6. Am vorbit din nou cu Eveline despre frumusețea tunsorilor îndrăznețe și mă gândeam la toate femeile din cinematografie care au adoptat stilul și au devenit un icon în materie.

7. Bob este cea mai comodă dintre toate tunsorile posibile pentru mine.

8. Secretul unei tunsori reușite este să te lași pe mâna hair dresser-ului.

9. Este bine să încerci tunsorile care-ţi plac, dar să ceri şi părerea …

Am un bob perfect, mulțumesc!

Cred cu tărie, că atunci când mergi la salon, tu, ca doamnă sau domnișoară ce se respectă, vrei să te și relaxezi. Pentru asta, bineînțeles, ai nevoie ca acolo unde ajungi să găsești oameni frumoși, deschiși la suflet, nu doar la „tăiat” păr și coafat.

Ei bine, asta am găsit la Salonul Aurelian Ion astăzi, când am întâlnit-o pe Eveline. Mi-a zâmbit, m-a răsfățat și mi-a făcut un bob perfect. Cum să te simți altfel decât perfect cu o tunsoare perfectă?

E important ca omul cu foarfeca, cel care „dresează” părul în așa fel încât să te simți special, să și vorbească cu tine, să ieși de-acolo cu o stare de bine, nu una ca și cum ai ieși de la cineva care doar a prestat niște servicii.

Am discutat cu Eveline despre cum se poartă o tunsoare bob, despre cum să-ți îngrijești această tunsoare ca să fii mereu de invidiat. Apoi mi-am dat seama că iubesc atât de mult acest stil, dar că nu cunosc nimic despre cum a apărut. Am ajuns la laptop și m-am documentat; am aflat că stilul bob a apărut chiar…

Rhodos: un loc unde fluturii, mierea, apa albastră și trandafirii fac legea (foto)

În Rhodos totul este cu miere, de miere, mai ales dacă mergi acolo în luna ta de miere. Ok, luna voastră. Noi am descoperit o altă lume, o lume care-și păstrează farmecul locurilor antice, o lume care îmbină frumos modernul cu vechiul, ba chiar le pun față în față ca să îți alegi singur ce-ți convine mai mult din atmosferă.

Cîteva sfaturi dacă mergi în Rhodos:


Alege un hotel cu regim de demipensiune, pentru că nu vei avea timp să te bucuri de toate mesele în regim all inclusive. Asta pentru că pleci de dimineață și te ia valul cu vizitatul (doar dacă îți place, dar bănuiesc, nu te duci să stai în hotel!).Alege să mergi în excursii cu vaporul cumpărînd bilete de la agențiile din oraș, pe care le găsești ușor în zona pietonală din apropierea Colosului din Rhodos.Vizitează mult, dar nu uita să îți iei încălțăminte comodă, eventual pantofi sport sau chiar bocanci. Zonele importante (vestigiile antice) sînt localizate în munți, unde ai nevoie să urci.La plajă, alege varianta cu șezlong, pent…