Ce mai face satul românesc? (inspirat de FFIR 2017)

Sunt la o dezbatere la Festivalul de Film și Istorii Râşnov, unde se discută despre Globalizarea în satul românesc, cu regizorul Șerban Georgescu și cea mai cool primăriţă de prin România, Irina Onescu, cea care anul trecut i-a convins pe locuitorii comunei Petriș (Arad) să o voteze. Oamenii de la țară de astăzi au nevoie de cineva care să îi îndrume, spune ea.



După filmul Varză, cartofi și alți demoni, realizat în comuna dîmbovițeană Lunguleţu, discuțiile despre agricultura, cartoful și roșia românească te ustură un pic. Starea țăranului român care vrea să producă, sa vândă și sa trăiască din asta este demult compromisă. Trebuie regândit, trebuie ca Ministerul Agriculturii să recunoască problemele și sa acționeze. Mai trebuie ca și noi toți sa ne dăm seama pe ce punem ștampila de vot.

Întrebări:
 Cum arată noul consumator român?
 Cum alegem produsele pe care le mâncăm?
 Ce pot să fac cu viața mea la sat?
 Cum arată reticența omului de la sat de astăzi?

La ce se reduce satul romanesc de astăzi?
Ai o poveste interesantă de la sat?

Trailer documentar Varză, cartofi și alți demoni:


Comentarii